Solskjærs Cardiff avanserte i ligacupen

To mål fra tidligere Manchester United-talent sendte Cardiff videre.

VIDERE: Ole Gunnar Solskjærs Cardiff avanserte i ligacupen tirsdag kveld.

Ole Gunnar Solskjær kan takke en tidligere Manchester United-spiller for avansementet til 3. runde i den engelske ligacupen tirsdag.

Federico Macheda scoret to ganger i 3-2-seieren over Port Vale og ble tungen på vektskåla for Cardiff. Macheda har slitt med en ryggskade etter overgangen til Solskjærs lag og hadde til gode å starte en obligatorisk kamp før tirsdagens cupoppgjør på Vale Park.

Tomålsscoreren Macheda

Da italieneren omsider fikk sjansen, benyttet han den godt. Macheda var mannen bak målet som sendte Cardiff opp i 2-1-ledelse kvarteret ut i annen omgang. Et snaut kvarter før full tid avgjorde han kampen med sin annen fulltreffer for kvelden.

Solskjær varslet før tirsdagens cupkamp at han kom til å slippe til andre spillere enn de som utgjorde startoppstillingen i ligakampen mot Wolverhampton lørdag. Kristiansunderen holdt ord og kom like godt på banen med et helt nytt mannskap. Magnus Wolff Eikrem var blant dem som fikk sjansen fra start.

Fra benken kunne Solskjær fornøyd konstatere at Joe Ralls sendte Cardiff i ledelsen med venstrefoten etter 26 minutters spill. Åtte minutter senere var det imidlertid duket for utligning signert Michael O'Connor.

Deretter overtok nevnte Macheda scenen og sikret avansementet for Solskjærs menn. Michael Brown reduserte riktignok for Port Vale på overtid, men skummelt for Cardiff ble det aldri.(©NTB)