Fotball

- Jeg er spiss

<p><strong>TRONDHEIM:</strong> Yssouf Koné leverer varene igjen. -Det er spiss jeg er, ikke kantspiller, sier Koné.</p>

TRONDHEIM 20070923:RBKs Yssouf Kone ( høyest) i duell med Fredrik Kjølner under eliteseriekampen mellom Rosenborg og Sandefjord på Lerkendal søndag kveld.Foto: Gorm Kallestad / SCANPIX Foto: Kallestad, Gorm , Scanpix

 • Gunnar Evensen

RBK slo Sandefjord greit etter en ikke altfor god kamp. Roar Strand stakk hull på byllen like etter pause da han feide ballen i nota etter at et innkast fra Dorsin spratt over både Iversen og Koné inne i feltet. Kapteinen ventet bak dem og feide ballen inn.

20 minutter senere var det Yssoufs tur, på dødball det også: Han spratt til værs på en corner fra Sapara og laget 2-0. Etter et par kamper uten nettkjenning (Start og Chelsea), var det godt å få nettkjenning igjen, mente han.

— Veldig bra. Jeg håper jeg er på sporet igjen nå etter et par kamper uten mål, sa Koné.

Byttet med Ivers

Koné åpnet som ren spiss, ble flyttet ut på kanten etter pause, men vekslet med Steffen Iversen om å være foran i midten.

— Det er der jeg liker meg best. Det er der jeg er best. Jeg føler jeg er spiss i RBK nå, og jeg håper det fortsetter.

— Så du har vunnet kampen om spissplassen over Steffen?

— Hehe, det er treneren som bestemmer det, ikke jeg.

16 måneder på benken

Han kom til RBK og havnet rett på innbytterbenken. Tidlig i sommer føltes det som om RBK ikke ville ha ham. Det ble snakket om utleie.

— En vanskelig periode. Jeg satt 16 måneder på benken og var fryktelig skuffet. Det er viktig for en spiss å spille fra start.

Det er mye lettere å score hvis man føler man har tillit fra treneren, og den ga han meg ikke i begynnelsen. Men jeg vil si jeg grep sjansen bra da jeg fikk den i sommer, sa Koné.

— Han har vært veldig tålmodig. Det gikk halvannet år før han fikk tillit, men det kom av at han fungerte dårlig de gangene han slapp til. Vi har hele tiden sett potensialet hans, sa trener Knut Tørum om målscoreren før han gikk over til bildebruk à la José Mourinho:

- Råtner på rot

— Hvis gresset står for lenge på bakken, råtner det på rot. Derfor vurderte vi utlån for Yssouf. Men så forsvant Daniel Braaten, og dermed åpnet muligheten seg, og Yssouf tok den med begge hendene. Det er jeg veldig glad for. I dag vekslet han på kanten med Steffen, fordi jeg føler han er best hvis han får litt rom foran seg. Steffen gjorde det han skulle så lenge han var der, men Steffen er den beste når det er trangt inne i boksen, sa Tørum.

- Holdt løftet

RBK-spissen lovet mål i hver kamp hvis han fikk tillit fra start. Nå synes han at han har holdt løftet.

— Synes du ikke det? Dere som har sett alle kampene mine kan svare best på det, smilte han.

- Vi slår Chelsea her

Det ble en vanskelig kamp både for spissen og resten av laget. - I pausen fikk vi beskjed om å bare trykke på videre. Tørum sa at han visste vi ville score.

- Enn du; visste du det?

— Ikke at jeg ville score, kanskje, men at vi ville vinne. Jeg synes vi gjorde en god 2. omgang, sa Yssouf.

Etter Chelsea-kampen har han snakket så vidt med Salomon Kalou:

— Han sa de skulle slå oss når de kommer til Lerkendal. Jeg sa bare; kom igjen, jeg skal vente på deg! Jeg håper det blir fem minusgrader. Det tenker jeg blir en bra fordel for oss. Jeg tror vi kan slå dem her, sa afrikaneren med det brede smilet.

Les også

 1. - Medaljehåpet lever

 2. Komfortabelt

 3. - Tungt å gi seg uansett

 4. - En stor dag for meg

 5. Større å vinne med Brann

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt86112061419
2Molde852121101117
3Kristiansund750275215
4Rosenborg84222013714
5Vålerenga83321412212
 • Champions League-kvalifisering
 • Europaliga-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Eliteserien