Fotball

Ivers: – Løper noen meter og kaster et spyd

<p>Rosenborgs Steffen Iversen har ertet på seg spydkasteren Andreas Thorkildsen.</p>

FriidrettFoto: Hasse Sjøgren/DigitalsportNORWAY ONLYAndreas ThorkildsenPotchefstroom Sør Afrika januar 2008
  • NTB
Fotball, treningskamp 16.03.08, Rosenborg - Sundsvall,Steffen Iversen, RBK,Foto: Carl-Erik Eriksson, Digitalsport

– Løpe noen meter og kaste et spyd, er Iversens beskrivelse av OL-mesterens idrett.

Etter at RBKs trenerveteran Bjørn Hansen gikk ut med påstanden om at norsk toppfotball ikke kan kalles toppidrett har debatten rast.

Hansen mente nivået i norsk fotball er for dårlig til å kalles toppidrett, men møtte stor motstand hos flere fotballaktører. I lørdagens VG gjør Iversen sitt for å fyre opp debatten.

– Toppidrett er et dumt begrep. Det virker som om man må holde på med noe alene for at det kan kalles toppidrett. Andreas Thorkildsen løper noen meter og kaster et spyd. Det er altså toppidrett, og ikke det vi holder på med, sa Iversen.

Han mener også at nivået i den norske eliteserien er bedre enn noensinne. Men Thorkildsens trener, Åsmund Martinsen, skjønner ikke hvorfor Iversen blander eleven inn i diskusjonen.

– Dette var interessant. Jeg tror ikke helt han har skjønt det. Toppidrett går på prestasjon. Når man ikke kvalifiserer seg til et mesterskap så er kanskje ikke det toppidrett, sier Martinsen til dagbladet.no.

Spydtreneren ønsker ikke å sammenligne fotball og spydkasting, men minner om at Thorkildsen er blant de beste utøverne i verden i sin idrett.

– Det blir rart av Iversen å dra inn Andreas, som har fire internasjonale medaljer på like mange år. Persen til Andreas er den sjette beste lengden gjennom tidene. Iversen har ikke så stor respekt for andre idrettsutøvere når han sier sånt. Det Andreas driver med handler om ganske mye mer enn å løpe noen meter og kaste et spyd, sier Martinsen.

©NTB

Eliteserien

SVUTMP
1Molde18133238172142
2Bodø/Glimt18114348202837
3Lillestrøm17114232151737
4Rosenborg1897236221434
5Viking188553225729
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien