Fotball

Publikum sviktet Molde: 4000 valgte å bli hjemme

Glissent mot Mjøndalen — men det kan bli fullt hus når Celtic kommer til Molde.

GLISSENT: Sander Svendsen scoret mot Mjøndalen. Jubelen foregikk foran tomme tribuner.
  • Øyvind Brunvoll

Det var solgt totalt 8141 billetter og sesongkort til Moldes kamp mot Mjøndalen.

Det reelle publikumstallet var 4170. Det betyr at nesten 4000 valgte å droppe oppmøte på Aker stadion.

— Det viser at søndag klokka 15.30 er et dårlig tidspunkt for Molde. Det har vi sett også tidligere. Og så er det ikke til å komme fra at Molde i serien nesten bare har æren å spille for, sier Lars Outzen i Molde fotballklubb.

Les også

Molde sendte Mjøndalen nærmere stupet

Enda færre mot Tromsø

Han sier at det var enda færre da Molde spilte mot Tromsø.

— Da var det såvidt over 4000. Vi ser at lag som Tromsø og Mjøndalen ikke har scora bra blant publikum i Molde. Men interessen for MFK er fortsatt stor. Vi merker stor pågang for billetter til bortekampen mot Aalesund neste helg. Vi har solgt 600 så langt, og vi håper på 800 blåhvite på Color Line.

Om interessen for ettermiddagskamper i en avgjort eliteserie er laber, er den desto større for det som skal skje i Europa.

Les også

VIDEO: Molde herjet med bunnlaget

645 skotter kommer

— Vi har solgt 7500 billetter så langt, og vi har en kapasitet på 9500. Vi har god tro på at vi kan nå 9000 tilskuere når Ronny Deila og Stefan Johansen kommer med Celtic. Oppdaterte tall viser at 645 skotter har kjøpt billett til kampen i Molde. Vi regner også med at det kommer en del skotter uten billett, så vi har satt av en buffer for å kunne hjelpe dem til å få billett, sier Lars Outzen.

Ståtribunene kan ikke brukes på kamper i Europaligaen.

Tent av Stefan Johansen

— Oppgjøret mot Celtic kommer til å bli en stor opplevelse. Kampen starter klokka 21.05, og det er noe spesielt med disse flomlyskampene mot europeiske storlag. Det er noe du ikke opplever like sterkt når du ser kampen på TV, sier Outzen.

Molde leder gruppa etter to kamper, og om Molde skulle slå Celtic, vil laget med sine 7 poeng være på god veg mot finalesluttspill.

— Stefan Johansen har jo gått tøft ut og sagt at kampene mot Molde skal være seks poeng for Celtic, så det kan være god motivasjon for våre spillere.

Drikker og lager mye lyd

- Og 6-700 skotter på tribunene betyr også full trøkk?

— Skotske supportere er kjent for å drikke mye og lage mye lyd. Men det er sjelden problemer med dem. Vi må imidlertid - som på alle europaligakamper - ta våre forholdsregler, og apparatet vårt er klart for en ny storkamp i Molde.

Kun teori gir nytt Europa-eventyr

I tillegg til Europaligaen har Molde tre kamper igjen å spille i serien. Molde har fortsatt en teoretisk mulighet til å ta 4. plassen som kan gi spill i Europa neste år.

Da må de slå Aalesund (b), Viking (h) og Start (b). Samtidig må resultatene går veldig Moldes vei blant lagene som ligger foran dem på tabellen.

Les også

  1. Uwe Rösler har fått sparken i Leeds

  2. Fortsatt usikkert om Bruttern mister hjelperen sin

  3. Gauseth: - Det ble fryktelig tøft

  4. Erling Moe: - Vi mørnet dem i senk

Eliteserien

SVUTMP
1Viking86111761119
2Lillestrøm7520134917
3Molde7412137613
4Sarpsborg 086312107310
5Strømsgodset731389-110
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien