Fotball

City-manageren er ikke redd for å få sparken

— Ingen løsning å sparke manageren, sier Manuel Pellegrini.

SLITER: Manchester City har slitt med formsvikt etter nyttår. Manager Manuel Pellegrini må klø seg i hodet for å finne ut hva som er galt.

Manuel Pellegrini er under enormt press etter Manchester City elendige vinter. Chileneren sier han ikke er redd for å få sparken.

City har hatt en elendig vinter og har gått fra å kjempe om seriegullet til å måtte jobbe for å sikre plass i neste sesongs mesterliga.

Søndag må formsvake West Ham slås når de kommer på besøk. City har riktignok noen poeng å gå på i kampen om mesterligaspill, men skulle de falle utenfor topp fire ville det vær en katastrofe for klubben.

— Det er veldig viktig for de store lagene å være med. Jeg er sikker på at vi slår West Ham og at vi kommer til mesterligaen, sier han, ifølge BBC.

City har tapt fire av de seks siste seriekampene, og mange tror Pellegrini lever på lånt tid i City.

— Sånn er det når man er manager i en stor klubb, ikke bare Manchester City. Hvis resultatene ikke er gode nok, snakker man om å sparke manageren. Det er enkelt å gjøre, men ikke det rette for å komme framover.

Følg oss på Twitter

Følg oss på Facebook

Har varslet endringer

Kontrakten til Pellegrini går ut neste sommer, og 61-åringen sier han gjerne blir lenger enn det.

— Jeg er veldig lykkelig i City, en av verdens største klubber. Jeg er fornøyd med fansen og eierne, men skuffet over resultatene. Likevel trives jeg. Jeg har ett år igjen av kontrakten, og trenger ikke diskutere en forlengelse. Det første året var bra, det andre ikke like bra, sier han.

Pellegrini førte klubben til ligagull i fjor, men denne sesongen har ting ikke gått på skinner. Mange spillere har underprestert, og det er gitt signaler om store utskiftninger i stallen denne sommeren.

Aleksandar Kolarov, Gaël Clichy, Fernando, Samir Nasri, James Milner, Jesús Navas, Yaya Touré, Stevan Jovetic og Edin Dzeko kan komme til å forsvinne. Pellegrini sier riktignok at Touré ikke er til salgs, men Inter har åpenlyst sagt de vil hente den offensive midtbanespilleren.

Les også

Premier League-stjernene hetses: - Mye av det er avskyelig

— Må tåle rykter

I tillegg kobles Dortmunds avtroppende trener, Jürgen Klopp, til å erstatte Pellegrini i City. Engelske mener også å vite at City håper å lokke Pep Guardiola vekk fra Bayern München neste sommer.

— Man må tåle rykter, og jeg stoler på arbeidet jeg gjør. Man kan ikke vinne tittelen hvert år. Jeg tenker ikke på neste sesong. Jeg jobber videre siden jeg vet eierne og spillerne støtter meg. Derfor føler jeg ikke press. Jeg tenker på det som skjer nå, ikke framtiden, sier han.

Dersom Pellegrini får sparken, vil han lide samme skjebne for forgjenger Roberto Mancini. Italieneren førte City til gull i 2012, men fikk sparken sesongen etter.

(©NTB)

Les også

  1. Hevder United-keeperen har sagt ja til Real Madrid

  2. Tettey-selvmål kan ha knust Norwich’ opprykksdrøm

Les mer om

  1. Engelsk fotball
  2. Manuel Pellegrini
  3. Manchester City