Fotball

Sandnes Ulf straffet Hønefoss

<p><strong>Sandnes Ulf-Hønefoss 1-0:</strong> En ny straffescoring fra Aksel Berget Skjølsvik avgjorde for de lyseblå.</p>

Sandnes Ulf- Hønefoss.
  • Ola Fintland
Sandnes Ulf- Hønefoss.

I en jevnspilt førsteomgang var det Sandnes Ulf som produserte mest foran mål, men det måtte et straffespark til for å få ballen i mål.

Nok en gang var det islandske Steinthor Thorsteinsson som skaffet straffesparket, og Aksel Berget Skjølsvik scoret på sitt niende straffespark denne sesongen. I tillegg har Morten Eriksen scoret på et straffespark for de lyseblå.

Dermed har laget scoret 10 straffemål på 14 kamper. For Skjølsvik var det også hans tiende mål denne sesongen.

Jeg synes vi gjør en fantastisk forsvarsjobb. Hele laget jobber som sultne ulver , sier Sandnes Ulf-trener Asle Andersen.

Begge lag spilte seg fram til fire hjørnespark i den første omgangen. Nærmest scoring var Hønefoss da et hjørnespark fra Rune Bolseth fant hodet til Frode Lafton på første stolpe. Men midtstopperen klarte bare å forlenge innlegget og fikk ikke ballen på mål.

I andre enden av banen var Morten Eriksen farlig frampå ved et par anledninger, men avslutningene fra den raske spissen var ikke av god nok kvalitet.

De siste 10 minuttene før pause tok Hønefoss mer over og klarte å etablere et lite trykk på Sandnes Ulf. Nærmest utligning var laget da Joachim Magnussen kom seg fri på venstresiden og la inn til Kevin Beugre på første stolpe. Men avslutningen fra 5-6 meter gikk over målet til Bo Andersen.

Nådde ikke fram

Like etter pause hadde Beugre nok en mulighet til å utligne, men han nådde ikke helt fram på det harde og gode innlegget fra Kevin Larsen og fikk bare så vidt foten på ballen. Utover det klarte ikke Hønefoss skape all verden selv om laget hadde ballen mye.

Da virket det farligere de gangene Sandnes Ulf var i angrep. To ganger i løpet av det første kvarteret av andre omgang ropte laget på straffespark.

Første da Fredrik Torsteinbø gikk i bakken i duell med Leo Olsen, og så da Kamal Saaliti gikk i bakken i duell med gamle lagkamerater. Fra tribunen var det vanskelig å se hva som skjedde i den første situasjonen, mens Saaliti trolig burde fått gult kort for filming.

Eriksen farlig frampå

Etter 60 minutter spilte hjemmelaget seg også fram til en stor sjanse da Andreas Westlye sendte Morten Eriksen helt alene gjennom. Men Steve Clark reddet avslutningen fra Eriksen.

Fem minutter før slutt kom Eriksen til en ny avslutning, men denne gangen sto lagkameraten Fredrik Torsteinbø i veien for det harde langskuddet.

Seieren mot Hønefoss var lagets sjette strake seier, og laget kan ta ferie på fjerdeplass på tabellen med kun ett poeng opp til HamKam på opprykksplass og tre poeng opp til lederlaget Ranheim.

Jeg er imponert over at spillerne klarer å mobilisere så mye energi i kamp etter kamp. Oppskriften er enkel, men vanskelig på samme tid. Det gjelder å holde trykket, være gode i presspillet og holde balltempoet oppe. Nå gjelder det å trykke på de samme knappene i høstsesongen , sier Andersen.

Sandnes Ulf – Hønefoss 1-0

Sandnes Idrettspark, 1030 tilskuere

Mål: Aksel Berget Skjølsvik (str. 29)

Dommer: Espen Espås

Gult kort: Kenneth Sola og Vegard Aanestad, Sandnes Ulf. Paul Obiefule og Rune Bolseth Hønefoss

Les mer om

  1. Fotball 1. div