Fotball

Øyner historisk cupdrøm: -Går vi videre kan alt skje

Start har til gode å spille cupfinale. Onsdag kveld venter Sandnes Ulf i tredje runde i en tøff bortekamp.

Steinar Pedersen, her i prat med Kristoffer Ajer, venter et tøft Sandnes Ulf i cupduell. Foto: Herman Folvik

-Målet er å komme til Ullevaal, og vinne hele turneringen. Går vi videre nå kan alt skje, sier Lasse Sigurdsen til Fædrelandsvennen dagen før møtet borte med Sandnes Ulf.

Kampene kommer meget tett for Start og resten av fotball-Norge om dagen. Start-trener Steinar Pedesren tror Start får bryne seg på et tøft lag. Bengt Sæternes’ gutter ligger på sjetteplass i 1.divisjon etter fem kamper med åtte poeng.

Les også

Se cupkampene direkte på fvn.no

Møter et sterkt hjemmelag

-Vi møter et topplag i 1.divisjon. De har vært sterke hjemme med gode resultater, men vi drar ditt for å vinne kampen. Vi har en bra følelse i kroppen etter søndag (2-2 mot Strømsgodset), og brukbare bortekamper mot Fram og Vålerenga på gress. Vi er klare, og nå handler det bare om å få mye energi igjen i kroppen, sier Start-treneren.

Daniel Aase er for alvor med i kampen om en plass i laget etter et friskt innhopp mot Strømsgodset søndag. Espen Hoff, Uduak Idemokon, Jens Skogmo og Andreas Hollingen derimot mangler fortsatt for Start, uten at Pedersen er bekymret.

-Vi tar de hensynene vi må og trenger i forhold til å bruke stallen vi har. Vi sørger for at vi har lag på banen som er klare til yte hundre prosent og er friske i både hoder og bein. Vi har en god tropp og sørger for at vi slår Sandnes Ulf, sier Pedersen.

Se vårt cupmagasin:

Les også

- Vi har alle fordeler. Banen er humpete, full av sand og garderobene er elendige  

Spiller mot gamleklubben

Da Sandnes Ulf rykket ned fra eliteserien i 2014 var det nettopp Start som sendte vestlendingene ned etter en sen scoring av Lars-Jørgen Salvesen. Lasse Sigurdsen håper han blir den unge spissen som lager trøbbel for Sandnes Ulf denne gangen, men er klar over at konkurransen om den åpne spissplassen er tøff.

-Det er mange som har gjort det bra. Lars-Jørgen har scoret, og Chidiere (Nwakali) og Mathias (Rasmussen) har spilt godt. Det er tøff kamp om plassen, men jeg prøver å jobbe så godt som jeg kan for å få plassen. I morgen kan det bli enten 20 minutter eller 90 minutter, vi får se. Kroppen og formen er fin, sier Sigurdsen.

For Starts målvakt Sean McDermott er det gamle kjente som står på motsatt side. Han kom fra Sandnes Ulf til Start i fjor sommer.

-Det har ikke så mye å si hvem man møter, men når man drar tilbake til gamleklubben er det litt ekstra gøy. Det er et tøft lag. De kommer til å krige. De har fått en god sammensatt gjeng, sier McDermott.

Les også

  1. - Det kan synes rart at Vindbjart ikke møter Start

  2. Skadeforfulgt Vindbjart-profil vil slå tilbake med sensasjon

Les mer om

  1. Fotball-NM
  2. IK Start