Fotball

Disse dansetrinnene gir Liverpool-fansen håp om en lysere vår

Daniel Sturridge tilbake på scoringslisten i seksmålsseieren mot Aston Villa.

Daniel Sturridge scoret igjen i Premier League.
  • Odd Inge Aas
    Journalist

Når Kolo Toure, Nathaniel Clyne og Emre Can scorer i en og samme kamp, da vet du at det er en dag litt utenom det vanlige.

For Liverpool ble bortemøtet med Aston Villa en etterlengtet ligaopptur etter en vinter med ujevne resultater og ikke minst et skademareritt uten ende.

For hjemmelaget ble det en blytung bekreftelse på at 20.-plassen på tabellen ikke er en tilfeldighet.

Med seksmålsseieren spilte Liverpool seg inn igjen på øvre halvdel av tabellen, samtidig som de omsider klarte å få positiv målforskjell.

Duoen Coutinho og Sturridge

Mye har vært sagt og skrevet om Daniel Sturridge denne sesongen.

Det meste har dreid seg om de mange skadene, og om hvor mye laget lider av at han tilbringer mye mer tid på behandlingsbenken enn ute på banen.

Tidligere spillere har kritisert klubben for ikke å fortelle fansen konkret hva det er som plager spissen, og antydningene har vært mange om at han ikke har innstillingen som kreves for å spille i Premier League.

Uansett, etter 16 minutter viste han hvorfor supporterne og manager Jürgen Klopp savner han så sårt når han er borte.

Aston Villa-fansen hadde en tung dag.

Innlegget fra Philippe Coutinho — en annen offensiv spiller som har slitt med skader den siste måneden - var perfekt, forsvarsspillet til Villa det motsatte, og headingen fra Sturridge fant nettet.Det gjorde også frisparket til James Millner ni minutter senere. Innlegget var aldri innom noen av spillerne som hoppet etter ballen, noe som også gjorde sitt til at keeper Mark Bunn var satt ut av spill.

Jordan Henderson og Mamadou Sakho var nære, men ingen av dem klarte å øke til tre før hvilen.

Forsvarsspillernes målfest

Den andre omgangen sto i de sjeldne målscoreres navn for Liverpool. Først var det Emre Can som hamret inn et skudd fra 17 meter, etter fin pasnig fra Roberto Firmino. Også denne gang må det nevnes at forsvarsspillet til Villa var under enhver kritikk.

Sturridge ble spart etter 62 minutter, og han hadde knapt rukket å sette seg før innbytter Divock Origi satte inn de hvites fjerde.

Så tok forsvarsspillerne ansvar. Først fikk høyreback Nathaniel Clyne kranglet inn femmålsledelse, før Kolo Toure umarkert kunne heade inn sitt første Premier League-mål på over fem år.

Villa hadde veldig lite å by på, men Scott Sinclair hadde fortjent at hans skrudde forsøk hadde gått inn. I stedet smal den i stangen helt oppe i krysset.

For Liverpool ga kampen håp om at det kan bli en lys vår.

Om to uker er det ligacupfinale mot Manchester City på Wembley, og torsdag skal de spille borte mot Augsburg i Europaligaen.

For Aston Villa handler alt nå om å overleve i Premier League, men seksmålstapet ga ingen tegn som tydet på at åttepoengsluken opp til trygg grunn skal bli tettet.

Premier League

SVUTMP
1Manchester City22182254134156
2Liverpool21136255183745
3Chelsea22127345172843
4West Ham United22114741301137
5Arsenal2011273325835
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Engelsk fotball
  2. Premier League
  3. Aston Villa FC
  4. Liverpool FC