Uavgjort for Klepp mot bunnlaget

Upresist pasningsspill og sjansesløseri førte til et skuffende poengtap mot Amazon Grimstad.

STRAFFESITUASJONEN: Gry Tofte Ims går i bakken i bortelagets sekstenmeter.
  • Kim Goksøyr Strande

Bare ett poeng ble igjen på Klepp stadion da Klepp tok i mot tabelljumbo Amazon Grimstad til Toppserie-kamp på Jæren lørdag ettermiddag. En sjansefattig og treg åpning av første omgang, førte til en innholdsfttig åpning for begge lag, preget av mange feilpasninger og upresise avslutninger. Nærmest scoring for hjemmelaget kom kaptein Gry Tofte Ims, da hun fra 20 meter skrudde et frispark i nettveggen halvveis ut i omgangen. Til tross for scoringsjubel fra hjemmetribunen, måtte dommer Tone Lise Berghøi likevel dempe stemningen, da ballen til slutt endte på feil side av stolperoten.

Gjestene frempå

Tabelljumboen fra Grimstad holdt seg likevel godt inne i kampen, og var farlig frempå i Klepps sekstenmeter ved flere anledninger. Til tross for et par farlige avslutninger, viste likevel keeper Oda Maria Hove Bogstad at hun hadde god kontroll på gjestene. Omgangen ebbet derfor ut i en sjansefattig affære i regnværet på Jæren.

Kalddusj for hjemmelaget

Andre omgang åpnet derimot med et smell på det våte kunstgresset. Bare tre minutter ut i omgangen mottok Amazons Silje Blakstad ballen på hjørnet av Klepps sekstenmeter. Midtbanespilleren gjorde ingen feil, og plasserte ballen kaldt nede i motsatt hjørne bak keeper Hove Bogstad. Scoringen så endelig ut til å sette fyr på hjemmelaget, og bare minuttet etter var det nære utligning, da Klepp-spiss Therese Sessy Åsland ble spilt igjennom bak borteforsvaret. Avslutningen endte likevel utenfor lengste stolpe til Åslands fortvilelse.

Kapteinen tok grep

Det skulle likevel ikke ta lang tid før måltavlen igjen viste balanse, da kapteinen selv, Gry Tofte Ims, gikk i bakken etter en avslutning fra om lag ti meters hold. Dommer Berghøi pekte kontant på ellevemetersmerket, hvor Ims selv tok oppstilling, og ekspederte ballen sikkert i nettmaskene. Nå så lagene endelig ut til å ha våknet i regnet på Klepp stadion, hvor store sjanser for begge lag sørget for at kampen bølget frem og tilbake mellom lagenes sekstenmeter. Ingen av lagene klarte likevel å sette inn vinnermålet, som gjorde at dommer Berghøi blåste av kampen til et skuffende poengtap for hjemmelaget.

— Gjør dumme feil

Til tross for scoringen, var det en tydelig skuffet kaptein som gikk i garderoben etter kampen.

— Vi spilte veldig dårlig, og skal vinne denne kampen. Vi presser på, men klarer ikke score, sier Ims til Aftenbladet etter kampen.

Hun sier laget likevel ikke tok for lett på oppgavene i møte med bunnlaget.

— Vi visste at det ville bli en tøff kamp, og var klar for det før start, men vi gjør for mange dumme feil, sier hun.

Skuffet trener

Trener Jon Pall Palmason var heller ikke fornøyd med egne elever etter kampslutt.

— Vi må ha bedre kvalitet i pasningsspillet, og det samme gjelder innleggene. Det er skuffende at vi ikke leder i andre omgang, for etter reduseringen var vi det beste laget, sier Palmason, og fortsetter:

— Vi spiller mot et lag som slåss for å overleve i divisjonen, og som straffer oss når vi gjør feil.

Allerede onsdag skal Klepp ut i ny kamp, da jærbuene møter Avaldsnes i cupen på bortebane. Det er likevel en kamp Palmason gleder seg til.

— Dagens resultat spiller ingen rolle. Vi har tapt to ganger for Avaldsnes i år, så der kommer det ikke til å mangle på motivasjon for å slå dem, sier han.

— Hvis vi spiller bra, så slår vi dem. For vi er et bedre lag.

Kampfakta

Klepp - Amazon Grimstad: 1 - 1

Pause: 0 - 0

Klepp stadion, 169 tilskuere.

Mål: 0-1 Silje Blakstad 48 min. 1-0 Gry Tofte Ims 59 min.

Dommer: Tone Lise Berghøi, Hauerseter

Gule kort: Dyanne Anderson, Amazon Grimstad.