Fotball

Derfor freste Helland av sinne etter kampen

Stor skuffelse i RBK-leiren etter poengtapet. Jonas Svensson tar ansvar for markeringssvikten.

SVÆRT SKUFFET: Pål André Helland la ikke skjul på hva han mente om poengtapet etter kampen. Her er han på vei ut av Color Line stadion sammen med RBKs sportslige leder Stig Inge Bjørnebye.
 • Birger Løfaldli
  Adresseavisen

ÅLESUND: Etter å ha spilt bortimot prikkfritt mot et skuffende AaFK-lag i 90 minutter, glapp det på overtid for Rosenborg.

Edvard Skagestad fikk stå helt alene på en corner og stange inn utligningsmålet. Dermed mistet Rosenborg to poeng, sluttresultatet ble 1-1 og avstanden ned til Odd vil kun bli på ett poeng dersom Skien-laget slår Bodø/Glimt søndag kveld.

Etter kampen var det svært nedbrutt stemning i Rosenborg-leiren. Anders Konradsen, som ble utvist drøyt ti minutter før slutt, var lei seg etterpå.

— Det er min skyld at vi tapte to poeng i dag, mener han.

Les også

 1. Rødt kort og poengtap for Rosenborg

 2. Konradsen etter poengtapet: - Det er min skyld

Markeringen glapp for Svensson

Også Jonas Svensson hadde det tungt. Det var han som mistet markeringen på den avgjørende situasjonen på overtid.

— Det var min mann som scoret. Jeg kom i en litt dårlig posisjon fordi det ble en klynge. Jeg klarte ikke å følge, og det er dårlig av meg.

- Bittert?

— Ja, selvfølgelig. Det føles egentlig som om vi har tapt. Vi har tapt to poeng og det er for dårlig av oss, sier Svensson til Adresseavisen.

Les også

Gi RBK-spillerne dine karakterer her

(Krever innlogging)

Helland freste

Pål André Helland var også skuffet da han møtte pressen etterpå, men han hadde da roet seg kraftig sammenlignet med rett etter kamplutt. TV-bildene viste at RBK-stjernen var rasende på vei til garderoben etter at to poeng glapp.

Her forklarer han hvorfor:

— Jeg er irritert over at vi slipper inn mål på dødball. Det skal vi ikke gjøre. Det har ikke noe å si om de er en eller to mann mer enn oss. Akkurat på dødball så handler det om konsentrasjon og å følge mann, sier han til Adresseavisen.

TUNG TUR HJEM: Kåre Ingebrigtsen likte dårlig å få en spiller utvist og deretter miste ledelsen og to poeng i Ålesund.

Det samme skjedde i onsdagens kamp mot IFK Norrköping på Lerkendal. Markeringen glapp da svenskene fikk sitt viktige reduseringsmål.— Dette irriterer meg. Hadde vi sluppet inn mål fordi Aalesund hadde spilt seg inn så hadde det vært greit. På dødball blir det ekstra bittert. Vi må få det luket vekk. Det skal ikke være så enkelt, fortsetter han.

- Hvorfor skjer det?

— Vi glipper en mann. Det skjer med de beste spillerne og lagene i verden også, men det skal ikke skje.

Les også

Aalesund-treneren raser over karantene: - Kyss meg i ræva!

— Konradsen hadde rommet

RBK-trener Kåre Ingebrigtsen mener Konradsens utvisning var en viktig årsak til at det gikk som det gikk.

— Det er klart at det får følger for oss at vi får en mann utvist. Før det var de ikke i nærheten av noe. Vi kunne spilt i morgen uten at de hadde scoret hvis vi hadde vært elleve mann. Det er utvisningen som gjør det vanskelig for oss.

Bortsett fra den ene gigantsjansen i første omgang, som ble mesterlig reddet av Pavel Londak, hadde Aalesund minimalt å komme med offensivt inntil scoringen på overtid.

— Det var markeringssvikt og det må vi definitivt gjøre noe med, sier RBK-sjefen.

- Har markeringssvikten sammenheng med utvisningen?

— Ja, Konradsen har jo det rommet. Det blir litt åpent der da han ikke var der. Vi må se litt og snakke litt, for det ble fryktelig dyrt for oss i dag med en svikt der, sier Ingebrigtsen.

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt30189359253463
2Molde30186670403060
3Viking30176760471357
4Lillestrøm3014794940949
5Rosenborg30139858421648
 • Champions League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Eliteserien
 2. Aalesunds FK
 3. Rosenborg BK