Fotball

Annan tror Eggen kan hjelpe ham ut

<p>– Han har gitt meg en ny dimensjon i spillet mitt, sier Anthony Annan.</p>

Rbk, trening før Stabæk-kampen. Anthony Annanog Morten Moldskred
 • Christian Skare Stendal

Statistikksenter Eliteserien:

 • tabellen | kampene | kort | toppscorer

At Annan er en strålende ryddegutt på den defensive midtbanen, har han vist lenge. Han var Erik Hamréns kanskje viktigste spiller, og ga midtstopperne nødvendig hjelp de gangene de trengte det.

Men etter å ha hatt Nils Arne Eggen som trener i noen uker, er det tydelig å se en Annan i endring.

De enkle støttepasningene er blitt langt færre. I stedet vender Annan oftere hurtig med ball, og setter fart fremover. Enten ved å føre ballen selv, eller ved å slå i medløp på spillere på vei fremover. Dessuten følger han oftere opp selv. Og Annan nyter det.

– Nå spiller jeg langt mer offensivt. Jeg vil alltid være i den sentrale posisjonen, men det er mye mer variasjon i spillet mitt, sier ghaneseren.

Storklubbene vil ha alt

Den ghanesiske VM-stjernen terpet på det samme på gårsdagens trening på Lerkendal, og kom – som i de siste kampene – til flere avslutninger i spill på full bane. Det er relativt uvant kost fra den kanten.

– Når jeg spiller mer fremover, kommer jeg også nærmere boksen, og får oftere muligheten til å skyte. Dermed kan jeg også score mer, sier Annan.

Vel vitende om at de europeiske storklubbene – der han har ambisjoner om å spille – er ute etter midtbanespillere som kan bidra i begge endene av banen.

– Det er sant. Derfor tror jeg også at det hjelper meg. Jeg har fått en ny dimensjon i spillet mitt, sier han.

– Ingen stor avslutter

RBK-trener Eggen er klar på at han jobber kontinuerlig med å utvikle Annans offensive ferdigheter.

– Han har et veldig potensial. For et lag i rytme er det viktig med flere valgmuligheter fremover, og om Annan blir stående igjen bak, er en av mulighetene borte. Han er ingen stor avslutter ennå, men han kan bli det, sier han, og legger til:

– Etter min mening er det viktig å utvikle det offensive spillet hans for at han skal bli en mer komplett midtbanespiller.

I morgen kan Annan utnytte sin nyvunne offensivitet ved å gi Eggen hans første eliteseriemål når Stabæk står som motstander. I motsetning til de fleste kampene etter trenerlegendens retur kan Rosenborg nå forvente en motstander som forsøker å skape noe offensivt selv. Det kan gi større rom for RBKs angrepsspill.

– Og det blir opp til oss å utnytte. Men det kan jo også tenkes at Stabæk vil kjøre over oss. Det er et offensivt og godt lag, sier Eggen.

Les også

 1. Tallenes tale før runden

 2. Nå vil Winsnes også score

 3. Iversen spares

 4. - Henriksen følges av Werder Bremen

 5. &ndash; Markus skal være i Rosenborg

 6. Stabæk har full tillit til Jönsson

 7. Rosenborgs maratonsommer

Eliteserien

SVUTMP
1Molde18133238172142
2Lillestrøm17114232151737
3Bodø/Glimt17104344192534
4Rosenborg1787231201131
5Viking188553225729
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Eliteserien