Fotball

RBK reagerer kraftig etter naken-filming

TV 2 legger seg langflate og beklager overfor Jørgen Skjelvik.

REAGERER KRAFTIG: Jørgen Skjelvik (til høyre) ble filmet naken av TV 2 i garderoben etter Rosenborgs seier mot Vålerenga. Trener Kåre Ingebrigtsen er mildt sagt ikke fornøyd.
 • Petter Rasmus
 • Birger Løfaldli
  Adresseavisen

OSLO/TRONDHEIM: Etter triumfen mot Vålerenga ble RBK-spiller Jørgen Skjelvik filmet splitter naken i garderoben. Nå reagerer Rosenborg kraftig på det som har skjedd.

— Dette må vi ta opp med TV 2. Det er kameramennene som skal passe på, ikke spillerne mine. Dette er uholdbart, sier RBK-trener Kåre Ingebrigtsen til Adresseavisen.

Stenger hvis det ikke endres

— Hvis dette ikke endres stenger vi garderoben. Slik skal det ikke være, legger han til.

Rosenborg hadde stor grunn til å juble etter en sterk borteseier mot Vålerenga. Yann-Erik de Lanlay fikk hull på byllen etter et perleangrep fra Rosenborg sju minutter før full tid.

Mike Jensen doblet ledelsen fire minutter etterpå med et praktskudd fra 25 meter. Dermed står Rosenborg med seks poeng etter tre serierunder. Vålerenga på sin side er poengløse i bunnen av tabellen.

Les også

Stormet banen da Rosenborg avgjorde storkampen mot VIF

Skjelvik: — Ikke kult

RBK hadde stor grunn til å juble over prestasjonen. Det som skjedde i garderoben etterpå førte til alt annet enn smil i trønder-leiren. Episoden skjedde mens Kåre Ingebrigtsen ble intervjuet i RBK-garderoben. I bakgrunnen forberedte Rosenborg-spillerne seg på å gå i dusjen.

— Jeg synes det er kult at de får filme i garderoben, og at folk får se stemningen som er etter en seier. Men det er håpløst at de ikke klarer å gjøre intervjuene mot en vegg eller lignende, sier Jørgen Skjelvik til Adresseavisen etter å ha blitt filmet splitter naken.

Les også

Rekdal om åpenhetsdebatten: - Mye hykleri og hyling og skriking

TV 2 beklager

Fotballsjef i TV 2 Eystein Thue legger seg langflat etter hendelsen.

— Dette har skjedd ved et uhell. Vi må bare beklage overfor spilleren. Dette må vi unngå, av hensyn til alle, sier han til Adresseavisen.

Han håper virkelig at hendelsen ikke vil føre til at Kåre Ingebrigtsen stenger garderobedørene.

— Jeg håper at slike uhell ikke skal dempe tilgjengeligheten og ødelegge muligheten til at vi får gjort unike opptak i garderoben. Der har Rosenborg gått foran, sier Thue.

Varsler RBK-prat

Han varsler nå en prat med RBK-ledelsen, hvor han vil gå gjennom det som har skjedd.

— Dette var en intervjusituasjon. Vi får ta en prat med RBK om forholdsregler. Når de klarer dette i store amerikanske idretter, så må også vi få det til i Norge, sier TV 2-sjefen.

— Vi kommer til å ta kontakt med Rosenborg over helgen og understreke at dette ikke er noe vi ønsker å fremprovosere. Vi må bli enige om en del praktiske retningslinjer, slik at vi unngår det.

Eliteserien

SVUTMP
1Viking86111761119
2Lillestrøm7520134917
3Molde7412137613
4Sarpsborg 086312107310
5Strømsgodset731389-110
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Eliteserien
 2. Vålerenga Fotball
 3. Rosenborg BK