Avgjorde alene

<p><a href="/stat/index.jsp?service=kampendirekte2008&amp;matchId=258718&amp;seasonId=default&amp;refId=default&amp;vm=false#258419" target="_blank"> <strong>AaFK — RBK 1-2:</strong></a> Da Hamrén freste over dårlig kunstgress viste Didier Konan Ya at det var mulig å briljere på underlaget.</p>

Fotball28. September 2008TippeligaenAalesund - Rosenborgdidier konan ya -rosenborgNenad novakovic - aalesundFoto: Richard Brevik , Digitalsport
  • Anders Ruud
Fotball28. September 2008TippeligaenAalesund - Rosenborgdidier konan ya -rosenborgNenad novakovic - aalesundFoto: Richard Brevik , Digitalsport
ÅLESUND 20080928:Rosenborgs Didier Konan Ya skyter forbi Haraldur Gudmundsson (t.v) og utligner til 1-1 under eliteseriekampen i fotball mellom Aalesund og Rosenborg på Color Line Stadion i Ålesund søndag kveld.Foto: Svein Ove Ekornesvåg / SCANPIX

For tredje seriekamp på rad scoret Didier Konan Ya for Rosenborg. Og målene i Ålesund kom da Rosenborg trengte de som mest. Etter en førsteomgang der RBK var det førende laget, men AaFK scoret det eneste målet på best tenkelig psykisk tidspunkt på overtid i 1. omgang, viste Konan seg igjen som tungen på vektskålen for RBK.

Først viste Konan besluttsomhet. Steffen Iversen kom i fart, men maktet ikke å få ballen mot mål i duell med AaFKs stoppere. Men ballen spratt videre til Didier Konan Ya på bakre stolpe, som upresset kunne bake ballen i mål under Novakovic i AaFK-buret.

Så viste spilleren fra Elfenbenskysten ren og skjær briljans.

Etter en svak klarering i AaFK-forsvaret fikk Konan ballen like utenfor AaFKs 16-meter. Etter å ha kjempet side om side med Haraldur Gudmundsson et par meter vendte Konan forbi AaFK-stopperen og mot venstre. Der ventet AaFKs andre midtstopper Jonatan Tollås. Konan spilte ballen med et delikat touch ballen mellom beina på Tollås og var forbi med ballen i beina. Høyreback Daniel Arnefjord kom til. Konan spilte ballen flott forbi, og var alene med keeper Nenad Novakovic. Avslutningen var på alle måter i stil. Med yttersiden av høyrebeinet og ut i hjørnet til 2-1. — Det var nok mitt beste mål for Rosenborg i eliteserien, gliste Konan etter kampslutt.

Han hadde forklaringen klar på hvordan han kunne trekke av tre mann på fire kvadratmeter.

— Jeg hadde tenkt ut alt på forhånd. Etter at jeg har tenkt ut hva jeg skal gjøre går det av seg selv. Jeg fikk vist frem teknikken min, sier tomålsscoreren fornøyd.

Og den iskalde avslutningen som endte det brennheite dribleraidet kunne også Konan forklare enkelt.

— Det er veldig lurt å legge den ut med yttersiden når man kommer alene med keeper. Da blir det vanskelig for keeperen. Det hadde jeg tenkt ut, forklarer Konan.

Konan var enig med trener Erik Hamrén i at underlaget i AaFKs storstue var svært vanskelig. Men det stoppet ikke han.

- Det var utrolig glatt og veldig uvant. Men det gikk jo an å spille på det, smilte teknikeren lurt.

Jublet på seg karantene

Et skår i gleden etter Didier Konan Ya sine to mål mot AaFK. Han må stå over neste kamp etter jublescenene.

Etter supermålet der Didier Konan Ya sikret 2-1-seier og tre poeng for RBK klarte ikke spissen å holde jubelen tilbake.

Han kastet av seg drakta og jublet i bar overkropp. Som regelverket tilsier gir det gult kort. Det er Konans tredje for sesongen, så han må sone karantene i RBKs neste seriekamp mot Lyn i Oslo neste helg.

Erik Hamrén var ikke blid for kortet selv om Konan sikret seieren.

- Det er et stort minus for Didi at han får det gule kortet. Det er helt unødvendig. Han bør være for klok til at det skal skje, det sa jeg til han, tordnet RBK-treneren etter kampen.

PS: Andreas Nordvik fikk også sitt tredje gule kort for sesongen mot AaFK og mister også neste eliteseriekamp.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde23183254213357
2Lillestrøm23135540241644
3Rosenborg23127449311843
4Bodø/Glimt23126556302642
5Vålerenga23123842321039
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk