Fotball

Engelske medier i sjokk: - For en idiot

The Daily Telegraphs avsløring om Sam Allardyce ryster Fotball-England.

Sam Allardyce risikrerer å miste jobben etter bare 90 minutter med landslagsfotball.
  • Øystein Jorem
    Journalist Adresseavisen

«Det ser ille ut, Sam. Det er ille, Sam. Grådig og skitten. Alt av goodwill for Englands hovedtrener er borte. På rekordtid.» Slik starter kommentaren fra The Suns Neil Ashton.

— England-manageren må starte i jobben med rene hender. Telegraph med sin mektige etterforskning, har avslørt skitten under fingerneglene hans. For en idiot, skriver avisen.

LES OGSÅ:

Les også

Englands landslagssjef avslørt av skjult kamera: - Skandale

Etter Daily Telegraphs skjulte opptak av en samtale med Sam Allardyce er Fotball-England i sjokk. Allardyce tror at personene han snakker med er forretningsmenn, men i virkeligheten er de journalister fra Telegraph som har gått undercover.

Avslører hvordan han omgår regler

Avisens avslører flere ting i det skjulte opptaket:

  • Allardyce mobber tidligere trener Roy Hodgson og kaller han for «Woy». Sier at han får folk til å sovne, og at han ikke hadde personlighet for jobben.
  • Gir Hodgsons assistent Gary Neville skylden for at Marcus Rashford ikke ble byttet inn da England røk ut av EM mot Island.
  • Forklarte hvordan man skal komme seg rundt FA sine regler om eierskap om tredjeparts eierskap av utenlandske spillere.
  • Forsøkte å forhandle om en avtale verdt fire millioner kroner med forretningsmennene.

Nå er landslagssjefen virkelig i trøbbel. Allardyces arbeidsgiver, FA, har bedt om alle fakta fra avisen før de tar en avgjørelse om treneren de ansatte etter Roy Hodgson gikk videre.

— Det er vanskelig å se hvordan han kan overleve den mest pinlige episoden for en engelsk manager siden Glenn Hoddle sa at handikappede betalte for synder i et tidligere liv, skriver Daily Mails Matt Lawton.

- Risikerer øksa

«Allardyce risikerer øksa. England-treneren filmet mens han bruker jobben til å få avtale til 4 mill. Og kaller Hodgson «Woy» og sier at eks-sjefen burde sagt at Neville burde sitte ned og holde kjeft». Det er overskriften The Daily Mail gir sine lesere på nett i dag. De skriver at treneren kjemper for å beholde jobben.

LES OGSÅ:

Les også

Nå har Rooney fått beskjeden hele England er opptatt av

Leder for fotballavdelingen i Times, Henry Winter, mener det er «50-50» om Allardyce beholder jobben. Han mener at troverdigheten til treneren har blitt kraftig skadet etter episoden.

— Ingen av uttalelsene alene er nok til å sørge for at han får sparken. Men alle uttalelsene til sammen sørger for at han er veldig nærme. Troverdigheten hans er alvorlig skadet. Big Sam er i alvorlig trøbbel, og det er 50-50 om han vil overleve, skriver han i en kommentar i The Times.

Avisen som står bak avsløringene, The Daily Telegraph, har selv følgende tittel på papirutgaven.

«Englands manager til salgs.»

Det er ventet at FA starter etterforskningen av avsløringen i dag.

Les også

  1. Allardyce taus om Rooneys fremtid

Les mer om

  1. Engelsk fotball
  2. Englands herrelandslag fotball