Fotball

Stabæk-spillerne ber om NISO-assistanse

<p>— En alvorlig situasjon, sier Morten Morisbak Skjønsberg.</p>

FotballTippeligaenTelenor Arena 13.08.11Stabæk - StrømsgodsetTid for ømhet , Pontus Farnerud , Palmi Rafn Palmason og Morten Morisbak Skjønsberg feirer tre poengFoto: Eirik Førde Eirik Førde, Digitalsport

 • 100% Sport

– Vi kommer til å ta umiddelbar kontakt med NISO. Dette er en alvorlig situasjon. Stabæk-budsjettet blir over halvert. Og vi, som spillergruppe, har dårlig tid i denne saken. Etter søndagens avslutningsrunde er det fotballferie.

Dette sier Morten Morisbak Skjønsberg, én av tre i Stabæks spillerutvalg. De to øvrige er Pontus Farnerud og Tor Marius Gromstad. NTB møter Skjønsberg utenfor Telenor Arena.

Spillerne har nettopp blitt informert om den definitive beslutningen om flytting tilbake til Nadderud og om de økonomiske konsekvensene. «Prosess kostnadskutt» starter umiddelbart i Stabæk.

«Dette vil sannsynligvis også innbefatte en nedbemanning av ansatte, både administrativt og sportslig», skriver klubben i en pressemelding. I klartekst: Stabæk vil måtte gå til oppsigelser av administrativt ansatte – og trolig «fristille» mange av spillerne.

Trist

– Det er en trist dag. Og dette har vært en trist sesong. Vi forventer nå en god og rettferdig prosess. Og regner med at NISO ivaretar spillerinteressene og ser på lovligheten av det som eventuelt vil skje videre.

– Hvilket mannskap stiller Stabæk med når eliteserien starter i 2012?

– Helt umulig å svare på.

– Er du med videre?

– Samme svar. Nå vet jeg ingenting, sier veteran Skjønsberg som er Bosman-spiller etter sesongslutt.

Han har vært nesten helt på lønnstoppen i Stabæk i år og vil nok få et tilbud om å være med videre – under helt andre lønnsbetingelser.

Pontus Farnerud, Pálmi Rafn Pálmason, Johan Andersson og Alain Ollé Ollé er også Bosman-spillere. Ingen av disse blir med i 2012-sesongen.

Klausul?

Mikkel «Mix» Diskerud og Vegar Eggen Hedenstad er klubbens mest verdifulle spillere under kontrakt. Etter det NTB erfarer har imidlertid «Mix» en klausul i kontrakten som gjør ham fristilt når Telenor nå må oppgis. Det betyr null penger for 21-åringen. Eggen Hedenstad (20) var mandag preget av informasjonen og situasjonen:

– Det som skjer er ikke hyggelig. Men det har jo ligget i kortene. Hvis Stabæk vil selge meg for å skaffe penger, går det an å forstå det. Men jeg har ikke mottatt tilbud eller henvendelser så langt. Mer kan jeg ikke si , understreker Eggen Hedenstad, muligens en fremtidig A-landslagsspiller for Norge.

Bjarni Eiriksson, Jörgen Hammer, Jon Knudsen, Herman Stengel og Gilles Ondo er også spillere som kan befinne seg i andre klubber neste år. (©NTB)

 1. Les også

  Mr. Stabæk: - En skammens dag

 2. Les også

  Stabæk-spillerne varslet etterspill

 3. Les også

  Her rulles kunstgresset bort

 4. Les også

  NFF gransker &laquo;Hitler-banneret&raquo; i Telenor Arena

 5. Les også

  Vedtatt å spille på Nadderud

 6. Les også

  Her fjernes kunstgresset fra Telenor Arena

 7. Les også

  Brakk nesen, hyllet fansen

 8. Les også

  Ingebrigt har ikke gitt opp Telenor Arena

 9. Les også

  Hitler-hilsen i Stabæks farvel med Fornebu

Les mer om

 1. Eliteserien

Relevante artikler

 1. FOTBALL

  Duo vil være med videre i Stabæk

 2. FOTBALL

  Stabæk-spillerne varslet etterspill

 3. FOTBALL

  Diskerud: - Vi har det ikke godt

 4. FOTBALL

  Frykter at Stabæk-spillerne må i retten

 5. FOTBALL

  Lillestrøm stoppet tapsrekken

 6. FOTBALL

  Skjønsberg til Norrköping