Fotball

Øyeblikket som ødela for Liverpool vekker harme: – Fryktelig hardt straffet

Wayne Rooney reddet Everton i byderbyet.

Her går Dominic Calvert-Lewin i bakken etter en duell med Dejan Lovren.
 • Nicholas Bergh
  Nicholas Bergh
  Journalist

LIVERPOOL-EVERTON 1–1

Liverpool var til tider fullstendig overlegne mot byrival Everton søndag. Men så, med ett kvarter igjen å spille, kom det skjebnesvangre øyeblikket:

Everton-unggutt Dominic Calvert-Lewin ble spilt fri. Etter en duell med Dejan Lovren gikk Calvert-Lewin i bakken. Dommer Craig pekte på straffemerket. Så var Wayne Rooney nådeløs og sikret 1–1.

– Det er alltid flott å score mot Liverpool, uansett hvem du spiller for. Det er et fantastisk poeng for oss. Vi forsvarte oss briljant, og vi tok vare på en av overgangsmulighetene vi fikk, sa Rooney til BBC etter kampen.

Reaksjonene på straffesituasjonen lar ikke vente på seg. Mange mener dommer Pawson hadde gjort feil.

– De blir fryktelig hardt straffet, sa TV 2-kommentator Kasper Wikestad.

Les også

Vi har trillet terning på Eliteserie-trenerne. Kun én av dem får toppkarakter.

– Dumt av Lovren

Selv om enkelte beskyldte Calvert-Lewin for filming, slapp heller ikke Liverpool-stopper Dejan Lovren unna kritikk. Tidligere Liverpool-spiller David Thompson var blant dem som mente Lovrens inngripen var unødvendig.

– Det var en dytt i ryggen. Han hadde ikke trengt å være nær ham. Calvert-Lewin løp vekk fra mål. Absolutt dumt av Lovren, sier Thompson til BBC.

Her er noen av de andre reaksjonene:

Svekket lag

Dermed kunne Liverpool fortvile over misbrukte sjanser. Mohamed Salah sendte vertene i ledelsen, men ledelsen burde vært betraktelig større i god tid før Rooneys redusering.

Les også

Ståle Solbakken kaster seg inn i innvandringsdebatten: – Jeg forstår ikke at politikerne gjør det

Liverpool-manager Jürgen Klopp var vågal og valgte å starte kampen uten formspillerne Philippe Coutinho og Roberto Firmino. Begge kom inn i annen omgang, men for sent til å påvirke kampen nevneverdig.

– Jeg er blitt spurt om det var en feil (å hvile Coutinho og Firmino). Jeg mener at prestasjonen viser at vi tok riktig avgjørelse, men resultatet gjør ikke det, sa en irritert Klopp i et intervju med BBC etter kampslutt.

En annen formspiller, Mohamed Salah, var derimot med i startoppstillingen. Og ikke overraskende var det han som sendte vertene i føringen tre minutter før pause.

Salah fikk dratt seg inn i Everton-boksen og skrudde ballen elegant inn i lengste hjørne. Scoringen var egypterens 13. for sesongen.

Wayne Rooney jublet ellevilt etter å ha utlignet mot Liverpool.

Mané-brøler

Like før pause burde Liverpool ha økt til 2-0, men en egoistisk Sadio Mané valgte å skyte fra skrått hold framfor å sentre til en av de tre Liverpool-spillerne som sto og ventet foran åpent mål.

Liverpool hadde også en rekke muligheter til å øke ledelsen i annen omgang, men maktet ikke å bryte gjennom et Everton-forsvar som kjempet alt de maktet.

Uavgjortresultatet gjør at Liverpool blir liggende på 4.-plass i ligaen med 30 poeng. Det skiller to poeng opp til Chelsea, fem til Manchester United og 13 til Manchester City.

(©NTB/AFTENPOSTEN)

Premier League

SVUTMP
1Tottenham Hotspur11004133
2AFC Bournemouth11002023
2Arsenal11002023
2Manchester City11002023
2Newcastle United11002023
 • Champions League
 • Europaliga
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Premier League
 2. Everton FC
 3. Liverpool FC