Norge-troppen har 402 kamper - men kun 39 mål

Denne nykommeren vil stoppe måltørken.

VIL PYNTE OPP: Ola Kamara er klar for å pynte på det svake norske scoringssnittet.
  • Eirik Nesset Hjelvik

MARIBOR: Norges tropp til Slovenia-kampen har scoret 0,10 mål i snitt. Nå banker en brennhet Ola Kamara på døra i håp om å heve snittet betraktelig.

— Hvis jeg får sjansen kommer du til å få se en meget sulten Kamara, sier høstens Strømsgodset-komet.

Med ti mål på ti Godset-kamper siden returen fra Tyskland har han et scoringssnitt som lagkameratene på landslaget bare kan drømme om.

Spillerne som er med til Slovenia har totalt spilt 402 kamper med flagget på brystet og scoret totalt 39 mål. Det gir et snitt på 0,10 mål per spiller. Frode Johnsen - som ble kalt inn på overtid - står for hele ti av disse og er troppens mestscorende. Uten ham er snittet 0,08 mål per kamp.

— Det er ikke akkurat det høyeste snittet, det er ikke det, sier Ola Kamara som kan få sin landslagsdebut mot Slovenia fredag kveld.

- Mer offensiv holdning nå

De lave tallene gjenspeiler også Norges prestasjoner i VM-kvaliken hittil. Bare ni mål har blitt scoret på de ni første kampene.

— Jeg er ikke så opptatt av statistikken før jeg kom med i troppen. Jeg kan kun tenke på hva vi skal gjøre nå, og for min del er det å bidra med en offensiv innstilling om å prøve å score mål, sier Ola Kamara.

Han håper - og tror - på en litt mer offensiv holdning under landslagets nye regime. Samtidig advarer han mot å legge all skyld på spissene for manglende scoringer de siste årene. Mohammed Abdellaoue - som var Norges toppscorer med sju mål før Frode Johnsen ble kalt inn i troppen - har fått mye kritikk for manglende scoringer.

— Det er ikke lett å score om laget ikke skaper en eneste sjanse. Om du for eksempel er en innleggsspiss som Frode Johnsen, og du ikke får et innlegg, da er det ikke lett å score, mener Kamara.

Bryr seg mest om målene

Strømsgodset-spissen starter etter all sannsynlighet som innbytter mot Slovenia i morgen kveld. Men skulle han få sjansen, lover han at godfølelsen fra høstens Godset-kamper skal taes med ut på banen.

— Ja, helt klart. Når jeg spiller tenker jeg alltid på å score mål og fokuserer en del på det. For min del handler det kanskje ikke om å spille så veldig bra, men heller om å score mål. Sånn er det, sier 23 år gamle Kamara.

Med tanke på høstens prestasjoner i eliteserien, er det uansett liten tvil om at enkelte har et håp om at Ola Kamara skal gjøre slutt på Norges scoringsvegring.

— Når jeg har prestert bra i eliteserien, er det klart at det gir litt forventninger. Men forventninger har jeg til meg selv også. Jeg ønsker å komme inn og score mål uansett, sier Ola Kamara.