Fotball

TVNorge sender Island-Norge

<p>Har sikret seg rettighetene til Norges bortekamper i VM-kvalifiseringen.</p>

Oslo 20110810.John Arne Riise (6) jubler med laget etter å ha scoret 2-0-målet i privatlandskampen i fotball mellom Norge og Tsjekkia på Ullevaal Stadion onsdag kveld. Ellers på bildet: Vadim Demidov (4), Jonathan Parr (20) og Mohammed Abdellaoue (9). Foto: Aleksander Andersen / Scanpix
  • Roar Lyngøy
  • Odd Inge Aas
    Journalist

Norge åpner VM-kvalifiseringen med bortekamp mot Island fredag, men det drøyde lenge med at noen tv-kanaler fikk rettighetene til kampene.

En avtale måtte være på plass i løpet av dagen i dag for at den skulle gå på tv, og nå er det kommet en løsning som sikrer norske tv-seere kampen.

TVNorge har sikret seg rettighetene til alle bortekampene til Drillos utvalgte i kvalifiseringen.

På MAX

— Vi er veldig, veldig glade. Dette er noe av det viktigste som går på TV, og kampene betyr mye for Norge som fotballnasjon og for seerne, sier kommunikasjonsdirektør i TVNorge, Svein Tore Bergestuen til bt.no.

Kampene vil bli sendt på gratiskanalen MAX, som har høy dekningsgrad.

— Vi har også sikret oss rettighetene for visning på web-tv, opplyser Bergestuen.

Kanalen jobber med å finne attraktive sportsrettigheter etter at det ble klart at de fra neste sesong ikke skal sende en kamp fra hver eliteserierunde, som de gjør i år.

Høy pris

Canal+ meldte seg tidlig ut av konkurransen, og NRK og TV 2 gjorde det også klart at de mente prisen var for høy.

TVNorge lot seg altså ikke skremme.

- Nå er rettighetene solgt, og da betyr vel det at prisen er riktig for oss. Vi kan ikke kommentere noe om hvor mye rettighetene koster, sier Svein Tore Bergestuen.

Les mer om

  1. Herrelandslaget fotball