Fotball

Lagkamerat ønsket at Gamst Pedersen skulle bomme på kjempesjanse i semifinale: – Det er forferdelig å si det

Robbie Savage (til høyre) var lettet da Morten Gamst Pedersen bommet på en sjanse som kunne sendt dem til cupfinalen. Her er de to i løpsduell med daværende Chelsea-spiller Joe Cole.

Robbie Savage med sjokkerende innrømmelse ti år etter Blackburn tapte semifinalen i FA-cupen mot Chelsea.

  • Lars Eidissen

Robbie Savage var en fotballspiller som var involvert i flere kontroverser i sin tid som Premier League-profil.

Etter den aktive karrieren har Savage jobbet flere år som fotballekspert for TV-kanalen BBC, og nå har 42-åringen kommet med en ærlig innrømmelse til TV-kanalen:

Han fryktet at lagkamerat Morten Gamst Pedersen ville score i semifinalen mot Chelsea og sende Blackburn til cupfinalen i 2007.

– Det høres kanskje forferdelig ut, det høres kanskje feil ut, innleder Robbie Savage historien til BBC med.

Les også

Avskriver TIL-spiss før Viking-kampen: – Han er fortsatt uaktuell

Var skadet

Så forklarer han:

– Jeg hadde startet sesongen bra, og scoret noen viktige mål for oss i Europa League. Så var jeg blitt skadet og blant annet misset jeg semifinalen i cupen mot Chelsea. Jeg husker jeg satt i «Match of The Day»-studio (som Fotballextra i Norge, journ.anm.) og tenkte:

– «Hvis vi vinner, så må jeg gå gjennom dette, dette er altså egoisten i meg som tenker, guttene som prøver dressene sine og forbereder seg til en cupfinale. Her var jeg helten for fire måneder siden og nå er jeg glemt,», sier en åpenhjertig Robbie Savage.

«Vær så snill, ikke treff»

Øyeblikket da han for alvor fikk kjenne på følelsen, var da Morten Gamst Pedersen fikk en kjempesjanse til å avgjøre kampen. Savage husker det som å være på stillingen 1–1 i nest siste minutt av ekstraomgangene. I følge BBCs kampreferat fra kampen, skjedde det etter 82 minutter av ordinær tid.

– Ballen kom i lufta, Morten Gamst Pedersen på bakerste stolpe, han måtte score på den sjansen. Det var i 119. minut, hvis han scorer, så er Blackburn i finalen. Jeg husker innlegget kom, og jeg tenkte «vær så snill, ikke treff», sier 42-åringen til BBC i dag.

Gamst Pedersen headet noen centimeter utenfor mål. Tidligere i kampen hadde finnmarkingen også truffet stolpen.

– Selv om manageren, spillerne og all fansen ville ha kommet til Wembley, så husker jeg at når han misset, så var jeg lettet.

Les også

Tvillingene skulle flytte hjem til Tromsø i juli. Nå håper de i stedet å spille i VM for Australia

– Følte meg som en idiot

I ekstraomgangen avgjorde Michael Ballack for Chelsea som vant kampen 2–1.

Da Savage møtte knuste Blackburn-spillere, ledere og trenere i garderoben etter kampen, kjente han på andre følelser.

– Etter kampen da jeg så alle guttene deppet, så følte jeg meg som en idiot. I det ene splittsekundet på sjansen til Gamst Pedersen, så visste jeg at jeg hvis han scoret så måtte jeg gjennom all oppbygningen til en cupfinale, med tv-opptredener og en bussparade. Og du er ikke en del av det. Du er bare ikke ønsket, sier en åpenhjertig Robbie Savage.

Premier League

SVUTMP
1Chelsea86111631319
2Liverpool85302261618
3Manchester City85211631317
4Brighton & Hove Albion843185315
5Tottenham Hotspur8503912-315
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Morten Gamst Pedersen
  2. BBC
  3. Premier League