Addo fremdeles Løv-Ham-spiller

<p>Paul Addos overgang til Hønefoss er i ferd med å gå i vasken.</p>

Fotball6. Februar 2009TreningskampVestlandshallenBrann - LøvHam 1 -2Prøvespiller for Løv-Ham , Paul AddoJan Gunnar Solli , BrannFoto: Astrid M. Nordhaug
  • Tore Nilssen

– Paul Addo er ingen prioritert oppgave for oss nå, sier Hønefoss-direktør Geir Håvard Solvang, som har vært aktiv på overgangsmarkedet den siste tiden.

I går ble den raske islandske stopperen Kristjan Sigurdsson, som i fjor spilte 28 seriekamper for Brann, klubbens fjerde store signering i løpet av få uker. Tidligere har Hønefoss forsterket stallen med Rune Bolseth fra Sogndal, Paul Obiefule og Davy Claude Angan fra Lyn. Dermed er ikke behovet for Løv-Hams Addo like stort.

Løv-Ham ble i starten på desember enig med Hønefoss-direktøren om en overgang for fjorårets venstreback på Løv-Ham. Addo selv ble også enig med den nyopprykkede eliteserieklubben om sine personlige betingelser, men overgangen stoppet opp på grunn av honorarkravet til Addos agent.

– Det mener vi var altfor stort i forhold til totalsummen i overgangen, sier Solvang.

Åpen for andre klubber

Nå er Addo tilbake på Løv-Ham-trening etter ferie hjemme i Ghana. Økonomisk pressede Løv-Ham er klar til å vurdere tilbud fra andre klubber på sin best betalte spiller.

– Vi hadde en avtale med Hønefoss som gikk ut 31/12-2009. Når de ikke ble enige innen da, anser vi Addo for å være Løv-Ham-spiller. Hønefoss kan få snakke mer med Addo, men vi vil nå høre på andre klubber som måtte ønske spillere, sier styreleder i Løv-Ham, Thomas Nordal.

Hos Hønefoss er de for øyeblikket mer opptatt av andre spillere.

– Vi prioriterer andre spillere for tiden, og har lagt Addo litt til side. Vi får se om vi tar det opp igjen senere, sier Solvang, som i går kunne glede seg over å presentere Bosman-spiller Sigurdsson som foreløpig siste forsterkning.

Kraftige Løv-Ham-kutt

Løv-Ham har gjort ferdig regnskapet for 2009 og overlevert det til revisor. Fristen til Norges Fotballforbund er godkjent regnskap innen 14. januar.

– Vi mener vi er innenfor kravene og kan vise til positiv egenkapital. Nå har revisor fått regnskapet til godkjenning, så får vi se, sier Nordal.

Styrelederen har også jobbet med 2010-budsjettet. Det ser ut til å havne på drøyt seks millioner kroner.

– Vi har gjennomført kraftige kutt, og ser på det som et fornuftig og realistisk budsjett, sier Nordal.