Fotball

Tromsø reiser til Manchester for å diskutere overgang for TIL-talent

Manchester United ønsker å sikre seg TIL-talentet Isak Hansen-Aarøen (14). En avtale skal ikke være langt unna.

STORTALENT: Her er Isak Hansen-Aarøen på TIL-trening i november. I bakgrunnen er Daniel Berntsen. Foto: Øyvind Sivertsen

  • Rune Robertsen
    iTromsø

En rekke klubber, inkludert Manchester United, Liverpool og Everton, har vist konkret interesse for Isak Hansen-Aarøen. Nå virker det som Ole Gunnar Solskjærs klubb er i førersetet.

For i dag reiser TIL-sportssjef Svein-Morten Johansen og daglig leder Kristian Høydal til Mancheser for samtaler med United. Etter det iTromsø kjenner til skal klubbene være nærme en avtale. En avtale skal være nærmest ferdigforhandlet, og bare detaljer gjenstår.

Klubbene møttes også i fjor høst. Da var det United som kom til Tromsø.

– Jeg og Kristian drar i dag til Manchester og møter Manchester United som et trinn i prosessen rundt Isak Hansen-Aarøen og hans fremtid. Møtet er en fortsettelse av møtet i Tromsø i høst. TIL har en god dialog med Manchester United. Vi kommer ikke til å kommentere noe mer enn dette, opplyser Svein-Morten Johansen til iTromsø.

Isak Hansen-Aarøen er Manchester United-supporter og drømmen hans kan nå gå i oppfyllelse.

– Jeg fokuserer mest på å trene her, og så er det andre folk som holder på med det. Jeg vet ikke så mye, sa Hansen-Aarøen til iTromsø etter en A-lagstrening i november.

United - og andre internasjonale klubber - kan ikke signere kontrakt med Isak før han er 16 år. Men det er adgang til å signere en såkalt «pre-kontrakt».

iTromsø har kontaktet Aarøens agent, Jim Solbakken. Han har foreløpig ikke vært tilgjengelig for kommentar.

Les mer om

  1. Tromsø IL
  2. Manchester United