Fotball

Van Gaal: - Old Trafford skal være et fort

Manchester United tapte hele sju seriekamper i egen storstue forrige sesong. Under Louis van Gaal har rødtrøyene fått skikk på hjemmeformen.

ta14040e.jpg

Kontrasten mellom nederlenderens og David Moyes' Old Trafford-tall er enorm. Der sistnevnte røk på den ene hjemmesmellen etter den andre, kan van Gaal hittil vise til kun ett tap foran eget publikum. Det skjedde i serieåpningen mot Swansea, som United tapte 1-2. Storklubben har til nå i sesongen plukket nest flest poeng (22 av 27) etter ni hjemmekamper. Kun Chelsea har gjort det bedre, med seirer i samtlige åtte kamper serielederen har spilt i egen lekegrind.

— Vi ønsker å gjøre Old Trafford til et fort. Det har vi i grunn allerede klart, for vi har vunnet mye og fått sterke resultater. Vi er nødt til å fortsette med det, men det er ingen enkle kamper i Premier League, sier van Gaal før United tar imot Newcastle 2. juledag.

Middels borteform

Newcastle var et av sju bortelag som forrige sesong tuslet av Old Trafford-gresset med tre poeng. Nettopp en begredelig hjemmeform var en av hovedårsakene til at David Moyes ble en fiasko som United-manager. Skotten fikk sparken etter ti måneder i jobben.

Der van Gaal kan glede seg over en solid Old Trafford-statistikk, har United utfordringer på bortebane. Storklubben har kun vunnet to av åtte seriekamper på fremmed gress. Fire har endt uavgjort.

— Min bortestatistikk som trener er ikke så dårlig. På bortebane er motstanderne mer åpne og vil angripe mer, mens de her (på Old Trafford) kommer for å forsvare seg. Det er grunnen til at vi må bygge en spillestil som gjør at vi kan dominere kamper.

— Jeg har sagt det hver uke: Vi dominerer kamper i 45 til 60 minutter, men det er ikke nok. Vi må styre kamper i samfulle 90 minutter, mener van Gaal.

Skader

United har vært mye skadeplaget etter snart halvspilt serie. Ifølge van Gaal er det kun Chris Smalling som har en liten sjanse til å bli klar til møtet med Newcastle.

Det betyr at Daley Blind, Marcos Rojo, Luke Shaw, Marouane Fellaini og Ander Herrera går glipp av Boxing Day-kampen.

Videre i romjulen skal United møte Tottenham i London søndag, før laget skal bryne seg på en tøff bortekamp mot Stoke tirsdag. Deretter blir den en tur til Yeovil for å spille 3. runde i FA-cupen.

Manchester United ligger på tredjeplass i Premier League før det tettpakkede juleprogrammet. Det skiller ti poeng opp til Chelsea. (©NTB)

  1. Les også

    Ferguson om Mourinho: - Han er et eksempel for alle som ønsker å gjøre det bra

  2. Les også

    Alex Ferguson: - Carrick er Englands beste spiller

Les mer om

  1. Engelsk fotball
  2. Louis van Gaal
  3. Manchester United