Fotball

Drillo: - Mye å jobbe med

Egil «Drillo» Olsen var fornøyd med poengene, men bare mellomfornøyd med prestasjonen mot Kypros.

IKKE HELT FORNØYD: Landslagssjef Egil Olsen.
  • NTB

— Vi må opp et hakk til tirsdag om vi skal få poeng mot Sveits. Jeg føler lettelse nå, men jeg kan ikke slappe av, for det er masse jobb å gjøre. Vi skal analysere både denne kampen og sveitsernes kamp, og så er det forberedelser til trening. Det blir ikke tid til å hvile på noen laurbær, sa han.

Drillo sa før kampen at VM-håpet ville være ute om det ikke ble seier mot Kypros. Han hadde det vanskelig på benken underveis i kampen.

— Vi startet dårlig og gjorde ting vi ikke skal gjøre. Vi hadde for dårlig balltempo i bakerste ledd og brukte også bakrommet for lite. Det bedret seg, men det var for ujevnt. I annen omgang var det periodevis bra, men periodene var for få, sa han.

— Det er ikke noe gøy å sitte på benken i slike kamper, og verst er det nesten på 1-0. Endelig så han iallfall laget sitt score først, og innbytter Joshua King punkterte kampen rett etter at han kom inn. Da hadde Kypros laget trøbbel for Norge i noen minutter.

— Jeg ble veldig trygg og rolig da det ble 2-0, men så lenge det sto 1-0 satt jeg med hjertet i halsen. Vi var inne i en dårlig periode før Josh scoret, og selv om det ikke ville vært fortjent så kunne de fått 1-1, sa han.

Klarte seg bra

Drillo overrasket ved å ta bruke debutanten Johan Lædre Bjørdal fra start.

— Han har spilt bra i Viking over tid og er en av de beste stopperne i eliteserien. Han er veldig solid posisjonsmessig, men mangler litt med ball. Han klarte seg bra og gjorde seg ikke bort, sa han.

— Den bakre fireren klarte seg i det hele tatt bra, mens de tre på topp og den sentrale midtbanen alle har spilt bedre enn de gjorde i dag. Det var få som kom opp mot sitt aller beste, og et knippe som spilte under det nivået de kan.

Norge hadde 15-0 i hjørnespark og scoret 1-0-målet på sin åttende corner.

Stikkord

— Dødball var ett av stikkordene i dag. Vi brukte bakrommet for lite og skapte heller ikke særlig på innlegg. Det vi skapte var når vi vant ballen høyt i banen og på dødball. Kypros er et vanskelig lag å få hull på, men med mer presisjon og rytme i angrepsspillet burde vi skapt enda mer, mener landslagssjefen.

Han varsler en annen type spill mot Sveits, og kanskje et annet lag også.

— Vi skal summere opp og gjøre spilleranalyser før vi tar ut et nytt lag. Det er ikke sikkert det blir de samme 11 som starter. Blant annet får vi forhåpentligvis tilbake to som ikke var klare i dag (Håvard Nordtveit og Marcus Pedersen), sa han.

— I perioder kommer vi nok til å ligge lavere mot Sveits. Vi kommer ikke til å legge ned så mye krefter på å vinne ballen høyt i banen da. (©NTB)

Les også

  1. Elyounoussi og King tente VM-håpet

  2. King takket mental trener

  3. Bygg videre på dette, Drillo!

Les mer om

  1. Herrelandslaget fotball
  2. Kypros