Fotball

Nysigneringen var aldri i tvil: Samtaler med tidligere Viking-spiller ble avgjørende

– Jeg bestemte meg umiddelbart og kastet meg på første fly, forteller Axel Oskar Andrésson.

Axel Oskar Andrésson er på plass i Jåttåvågen.
  • Stig Nilssen

Jåttåvågen (aftenbladet): Begge nykommerne, Sondre Bjørshol og islandske Axel Oskar Andrésson, er på plass i Jåttåvågen. Fredag formiddag gjennomførte de to forsvarsspillerne sin første trening med klubben.

– Jeg var ikke i tvil da Viking ringte, jeg bestemte meg umiddelbart og kastet meg på første fly, sier Andrésson som er på lån fra Reading ut sesongen.

  • HAR DU HØRT HVORDAN DET GÅR MED IAN BURCHNALL? Briten som rykket ned med Viking, har fått en drømmestart på den krevende jobben i Sverige.

Snakket med Bödvarsson

Årsaken til at Andrésson ikke var i tvil, kan i stor grad tilskrives den tidligere Viking-spilleren Jón Dadi Bödvarsson. De to er lagkamerater i Reading og veldig gode venner utenfor banen.

I løpet av det siste året har Bödvarsson fortalt Andresson veldig mye positivt om Stavanger og Viking.

– Han sa at Stavanger er det beste stedet å være. Stadionet her er jo fantastisk, sier Andrésson til Aftenbladet mens han får en omvisning fredag morgen.

Jón Dadi Bödvarsson la inn et godt ord.

Klar

Andrésson er også kjent med Vikings historie og gode forhold til islandske spillere gjennom årene.

– Jeg har vært gjennom seks uker med knallhard oppkjøring og spilt et par kamper med Readings U23-lag i sommer. Jeg er klar til å bidra på direkten for Viking, sier den 195 centimeter høye og venstrebeinte midtstopperen.

Verken Andrésson eller Bjørshol ble drillet i det som kan bli startelleveren mot Strømmen søndag. Der var heller ikke en syk Tommy Høiland. Dermed kan det være duket for Even Østensen fra start i søndagens oppgjør.

Les mer om

  1. Viking FK