Yttergård Jenssen har fått tilbud fra Kaiserslautern

Ruben Yttergård Jenssen er i dialog med Kaiserslautern.

Samtidig som Tyskland-proff Ruben Yttergård Jenssen skal i aksjon for det norske landslaget, er forhandlingene om ny avtale i Kaiserslautern i full gang.

Yttergård Jenssen ble tidligere tirsdag tatt ut på A-landslaget. Tromsøværingen med 34 A-landslagskamper fra tidligere var sist på banen da Norge tapte 0-2 mot Italia i EM-kvaliken i september 2014.

Les også

Yttergård Jensen tilbake på landslaget

Nå er han tilbake i varmen hos landslagssjef Per-Mathias Høgmo, en trener Yttergård Jenssen kjenner godt fra tiden i TIL. Estland, 24. mars på bortebane, og Finland, 29. mars i Oslo, venter i to treningskamper. Midtbanespilleren var sist i troppen da landslaget møtte Bulgaria og Kroatia i fjor høst, uten å få spilletid.

— Jeg er glad jeg er med i troppen igjen , sier Yttergård Jenssen til iTromsø.

- Kaos

27-åringen har spilt i Kaiserslautern siden sommeren 2013, og nærmer seg slutten av treårsavtalen han signerte da han dro fra TIL og Tromsø. I de siste månedene har det derfor vært spekulert mye i hvor Yttergård Jenssen spiller etter sommeren.

Nå kan iTromsø avsløre at Kaiserslautern nylig har kommet med et konkret tilbud om en ny avtale til tromsøværingen.

- Det stemmer at Kaiserslautern er kommet på banen, og vi er i en forhandlingssituasjon, sier Kent Karlsen, Yttergård Jenssens agent , til iTromsø.

Han kan ikke si noe om hvor lang tid det vil ta før en avgjørelse vil tas.

- Vi har ikke satt noen dato foreløpig , sier Karlsen til iTromsø.

Yttergård Jenssen selv tror en avgjørelse fortsatt er litt fram i tid, trass i tilbudet fra klubben.

— Det er litt kaotiske tilstander i klubben akkurat nå. Blant annet skal president Stefan Kuntz gå av til sommeren, og jeg vil se hva slags erstatter som kommer inn for han. Derfor kan det fort bli både april og mai før jeg bestemmer hva som skjer videre, sier Yttergård Jenssen til iTromsø.

Etter det iTromsø kjenner til følges han tett av klubber i Belgia, Nederland og Tyskland. For et par uker siden meldte dessuten tyrkiske medier at Yttergård Jenssen var så godt som klar for Trabzonspor med en årslønn på 800.000 euro, noe som raskt ble avkreftet.

- I mitt livs form

Kaiserslautern har tapt fire kamper på rad, og er bare sju poeng over nedrykksstreken i 2. Bundesliga. Like fullt har landslagsledelsen med egne øyne sett kamper med 27-åringen fra Tromsø.

— Jeg har jobbet veldig hardt, og har vært i mitt livs form. Det har dessverre vært mange dumme personlige feil siden jul som gjør at vi er havnet langt nede på tabellen. Det blir en spennende vår med feil fortegn, sier midtbanespilleren, som erkjenner at det er spesielt å mene at formen har vært så bra trass i lagets utfordringer.

— Jeg har scoret fire mål og tre assist i løpet av sesongen, og jeg har aldri vært i nærheten slike tall før. Formen er veldig god, og i alle kampene der jeg har spilt 90 minutter har jeg løpt mest av alle, sier Yttergård Jenssen.