Fotball

TIL-exit etter 15 år: – Det er vanskelig å sette ord på hvor mye klubben betyr for meg

Mikael Norø Ingebrigtsen har ambisjoner om å gå rett inn på laget i sin nye klubb etter overgangen fra TIL.

Mikael Norø Ingebrigtsen på vei til Spania via Istanbul og Alger.
  • Rune Robertsen
    iTromsø

Som iTromsø omtalte natt til fredag er Ingebrigtsen klar for IFK Gøteborg. Trolig skriver han under en kontrakt som binder han til sommeren 2021, altså 3,5 år.

Og det er ikke hvor som helst han kommer. IFK Gøteborg var den desidert største klubben i Skandinavia på 1980-tallet. Den posisjonen overtok Rosenborg midt på 1990-tallet før FC København de siste årene har hatt den tittelen.

Les også

Her forlater TIL-stjernen lagkameratene i natt – enig med svensk storklubb om overgang

Selv om «Blåvitt» er i en sportslig bølgedal er interessen for klubben stor i det som er Sveriges nest største by etter Stockholm.

Den voldsomme interessen rundt og størrelsen på klubben er ikke noe som stopper tromsøværingen fra å ha umiddelbare ambisjoner der.

– Jeg skal helt klart jobbe meg inn i førsteelleveren. Det er målet, og jeg drar ikke til Gøteborg for å sitte på benken. Det skal jeg å jobbe utrolig hardt for, sier Ingebrigtsen til iTromsø.

Mikael Norø Ingebrigtsen i treningsrommet på hotellet i Tyrkia torsdag kveld. Noen timer senere satt han på flyet på vei til sin nye klubb.

Fulgt av en rekke klubber

Etter det iTromsø kjenner til ble Ingebrigtsen fulgt av klubber fra flere europeiske land, blant disse Danmark, Nederland og Østerrike.

I tillegg var norske Vålerenga og Odd på banen.

– Hva gjorde at valget falt på Gøteborg til slutt?

– Det som var utslagsgivende var at jeg følte at jeg fikk en tydelig rolle som jeg synes passet meg veldig bra i Gøteborg. At de ville ha en spillende type fotball, litt som Simo Valakari gjør i TIL, men i Gøteborg som nevnt med en rolle jeg liker, sier Ingebrigtsen.

Han takket nemlig nei til TILs nye kontraktsforslag tidligere i vinter fordi han ikke ble satset på i en rolle han selv følte seg komfortabel i.

Vingen spår at TIL kommer til å prestere godt i 2018.

Les også

Mike McCabe blir Fløya-trener: – Jeg kommer til Tromsø for godt

– Jeg håper at TIL kan kjempe om medalje allerede kommende sesong. Hvis TIL fortsetter som de gjør nå kan det bli virkelig bra. Du så nå hvordan laget klarte å vinne mot et så godt lag som Rubin Kazan, sier Ingebrigtsen med henvisning til treningskampen han selv ikke fikk spille i fordi overgangen til IFK var på oppløpssiden.

Han skal prøve å se flest mulig kamper med sitt gamle lag fra Gøteborg.

– Det er rart å tenke at man skal se kamper på TV. Det føles akkurat nå som man er utelatt fra troppen når jeg ikke skal spille, sier Ingebrigtsen.

– Takknemlig for hva TIL har gjort

Ingebrigtsen har spilt i TIL siden han var seks år. For en 21-åring som fortsatt har en lang fotballkarriere foran seg, er det vemodig å forlate klubben.

– Helt siden jeg kunne starte på fotball har jeg vært i TIL. I fire år har jeg vært på A-laget siden jeg debuterte mot TUIL i 1.-divisjon. Så selv om jeg er ung har jeg vært i klubben lenge. Det er vanskelig å kunne sette ord på hvor glad og takknemlig jeg er for hva TIL har gjort, sier Ingebrigtsen til iTromsø.

– Det er kanskje mange som ikke tror det, men å dra fra TIL var en vanskelig avgjørelse å ta. Nå er den tatt, men klart jeg setter pris på den jobben TIL har gjort.

Han vil ikke dra frem enkeltpersoner på veien mot det som er en sylfersk utenlandskontrakt.

Les også

TIL-børsen: «Har «Ulven» våknet?»

– Men jeg vil takke alle som har hjulpet meg over alle årene og si tusen takk til dem, slår Ingebrigtsen fast.

Ingebrigtsen ser frem til å komme på plass i Gøteborg. Men planen er at han skal innom Tromsø for å ordne det praktiske med leiligheten han eier i byen i etterkant av treningsleiren i Spania - dit han natt til fredag dro via Istanbul og Alger.

– Jeg har litt lyst å bruke surrealistisk om følelsen av å skulle dra til Gøteborg. Samtidig legger jeg ikke skjul på at jeg har enda større ambisjoner og at Sverige er et mellomsteg. Men det er helt klart en liten drøm å komme til en bra liga som i Sverige som er et godt utstillingsvindu. En historisk klubb med bra miljø og fantastiske fans, sier Ingebrigtsen.

Les mer om

  1. Tromsø IL