Fotball

Premier League-kjenner: – Mourinho skaper uendelige blodige slag

En av Englands mest respekterte aviskommentatorer kaller José Mourinho konflikt-konge og tror det kan være slutt for ham på Old Trafford ved juletider.

José Mourinho får kritikk fra Daily Mail-skribent Oliver Holt. Her er han før kampen mot Brighton, som Manchester United tapte 2–3. REUTERS

Oliver Holt i Daily Mail skriver i søndagens utgave av avisen om den negative situasjonen i United. Holt har dekket engelsk toppfotball i snart 25 år.

– Ed Woodward (United-direktør) er en smart mann og bør ikke være overrasket. Han fikk det han betalte for i Mourinho. En konflikt-konge som varer i maksimum fire år. Å se Mourinho er som å se en film i endeløs reprise. Det samme skjer gang etter gang.

– United fikk en kar som kommer inn i en klubb og skaper endring med sin karisma og sine resultater, dropper angrepsfotball, lever i nuet og som har for vane å gjøre sitt forhold til klubben til det ene blodige slaget etter det andre.

 • Fikk du med deg denne saken? Omstridte, søkkrike menn styrer Premier League. Disse supporterne vet hvordan alt plutselig kan rakne.

Reprise?

Holt fortsetter og peker på likheterer med da Mourinho måtte forlate Chelsea.

– Nå, etter bare to kamper, er Mourinho tilbake i sitt normale habitat. Situasjonen ligner allerede på det som skjedde i Chelsea i 2015-16-sesongen. Poenget er at når Mourinho begynner å opptre som nå, så er det som regel slutt ved juletider. Den konstante interne konflikten i klubben ser ut til å tappe alle for energi mens Manchester City og Liverpool rir på en bølge av positivitet.

José Mourinho er under press. AP

I 2016 ble Mourinho sparket etter en elendig høst. Det skjedde bare noen måneder etter at Chelsea hadde vunnet Premier League.

United får besøk av Tottenham mandag. I forrige serierunde tapte Mourinhos lag 2-3 borte for Brighton.

Mourinho er nå favoritt hos spillselskapene til å bli den neste manageren som sparkes i Premier League. Han og Leicesters Claude Puel gir fem ganger innsatsen.

Relevante artikler

 1. FOTBALL

  Mourinhos første dag i ny jobb blir å synse om Solskjær og Manchester United

 2. FOTBALL

  Mourinho blir ny Tottenham-manager

 3. FOTBALL

  Mourinho mener det er tre grunner til Uniteds problemer: – Jeg vil ikke være en snill fyr

 4. FOTBALL

  ESPN: – Solskjær blir United-manager om Molde lar ham gå

 5. FOTBALL

  «The Special One» er blitt «The Grumpy One». Hvorfor er Mourinho så misfornøyd?

 6. FOTBALL

  Slik reagerer fotball-verdenen på Mourinho-ansettelsen