Fotball

Lagkameratens TV-utbrudd gikk viralt: – Vi lo av ham

Charlie Austins TV-intervju fikk mye oppmerksomhet. I etterkant ble det et tema blant Southampton-spillerne, forteller Mohamed «Moi» Elyounoussi (24).

Mohamed «Moi» Elyounoussi leker seg på trening med landslaget. Sist helg fikk Southampton-spillerens lagkamerat oppmerksomhet for et spesielt TV-intervju. Foto: Jon Olav Nesvold / BILDBYRÅN NORWAY

 • Daniel Røed-Johansen
  Daniel Røed-Johansen

LJUBLJANA: Da avslutningen fra Charlie Austin føk i nettet bak Watfords keeper, så Southampton ut til å gå mot en etterlengtet seier.

Lettelsen og gleden sto skrevet i ansiktet på spillerne som løp mot benken for å feire.

Så gikk det opp for dem hva som hadde skjedd.

Dommeren hadde annullert målet for offside. Austin så rystet ut. Og i TV-intervjuet rett etter kampen var han rasende. I mellomtiden hadde 1–0 blitt til 1–1, tre poeng til ett.

– Det er en vits! utbrøt Austin.

– Vi er nødt til å hjelpe dem. Det er helt klart at de trenger hjelp. Vi spiller i Premier League, verdens beste og mest sette liga, sa den svært engasjerte spissen.

– Boblet over av følelser

Det tok ikke lang tid før intervjuet gikk viralt. Og «Moi» forteller at det ble en snakkis også internt i spillergruppen.

– Nå reiste vi på samling nesten med en gang, men vi har en WhatsApp-gruppe, og vi lo av ham der. Da var han fortsatt frustrert, sier landslagsspilleren til Aftenposten.

Charlie Austin kunne ikke tro det han så da dommeren annullerte scoringen hans mot Watford. Foto: MATTHEW CHILDS / REUTERS

Han skjønner reaksjonen til lagkameraten.

– Man blir hentet inn til intervju rett etter kamp Da er man litt frustrert og har mye følelser. Du så at han boblet over av følelser, sier «Moi».

 • FIKK DU MED DEG DENNE? Norges landslagsspiss havnet midt i spinnville jubelscener: Fikk klærne revet av seg

Støtter VAR

Austin var ikke i offside, og avslutningen gikk via en motspiller, men dommeren blåste fordi han mente at offsideplasserte Maya Yoshida forstyrret keeperen.

Southampton-spissen etterlyste innføringen av videdømmingssystemet VAR til Premier League. Det er en tanke Elyounoussi støtter.

– Det er klart at med VAR hadde vi fått målet, men da hadde de sikkert også fått et straffespark. Men da hadde det uansett vært rettferdig.

– I Premier League går det enda fortere enn i andre ligaer, og dommere er mennesker, de også. De klarer ikke å få med seg alt. Så jeg synes det kunne vært et verktøy som ble brukt der også.

VAR er allerede innført i en rekke turneringer. I sommer ble det for første gang brukt under et fotball-VM.

Les også

Nederlandsk redaktør mener fansen holdt på å vende seg mot Ødegaard. Så snudde det.

Frustrert over skader

Etter 12 kamper ligger Southampton fjerde sist i Premier League. Det var ikke slik Mohamed Elyounoussi så det for seg før sesongen, men han sier at spillerne «ikke stresser» – og at de har fått dårlig betalt i flere kamper.

Nå er det landslaget og Nations League som gjelder for ballkunstneren.

Under onsdagens pressetreff i Slovenia konstaterte landslagssjef Lars Lagerbäck at «Moi» har slitt litt, og at det er vanskeligere å komme inn i et lag som sliter. Men svensken er ikke bekymret.

For «Moi» har skader gjort overgangen fra Basel i Sveits enda tøffere.

– Det er selvfølgelig veldig frustrerende. Jeg hadde to gode sesonger i Basel, og så kom jeg til England i dårlig form fordi jeg var skadet hele sommeren.

– Og plutselig fikk jeg en ny skade i den andre ankelen. Det har gjort det vanskeligere å komme i formen jeg ønsker å være i, sier Elyounoussi, som nå beskriver seg som «back to normal».

– Den siste uken har jeg til og med begynt å trene uten teip, medikamenter og sånn.

Les mer om

 1. Fotball
 2. Herrelandslaget fotball

Relevante artikler

 1. FOTBALL
  Publisert:

  Brasiliansk show da West Ham snudde til seier

 2. FOTBALL
  Publisert:

  Her stopper bunnlaget Arsenals ubeseirede rekke

 3. FOTBALL
  Publisert:

  «Moi» om King før prestisjeduell: – Håper han tenker på missen og har dårlig selvtillit

 4. FOTBALL
  Publisert:

  Norske spillere reagerer med irritasjon og forbauselse etter dommerens beskjed

 5. FOTBALL
  Publisert:

  To norske storkjøp var helt ute i Premier League-kulden. De har valgt hver sin vei videre

 6. FOTBALL
  Publisert:

  Første Premier League-klubb med lønnskutt for spillerne