Fotball

Lagkameratens TV-utbrudd gikk viralt: – Vi lo av ham

Charlie Austins TV-intervju fikk mye oppmerksomhet. I etterkant ble det et tema blant Southampton-spillerne, forteller Mohamed «Moi» Elyounoussi (24).

Mohamed «Moi» Elyounoussi leker seg på trening med landslaget. Sist helg fikk Southampton-spillerens lagkamerat oppmerksomhet for et spesielt TV-intervju.
  • Daniel Røed-Johansen
    Kommentator, Aftenposten

LJUBLJANA: Da avslutningen fra Charlie Austin føk i nettet bak Watfords keeper, så Southampton ut til å gå mot en etterlengtet seier.

Lettelsen og gleden sto skrevet i ansiktet på spillerne som løp mot benken for å feire.

Så gikk det opp for dem hva som hadde skjedd.

Dommeren hadde annullert målet for offside. Austin så rystet ut. Og i TV-intervjuet rett etter kampen var han rasende. I mellomtiden hadde 1–0 blitt til 1–1, tre poeng til ett.

– Det er en vits! utbrøt Austin.

– Vi er nødt til å hjelpe dem. Det er helt klart at de trenger hjelp. Vi spiller i Premier League, verdens beste og mest sette liga, sa den svært engasjerte spissen.

– Boblet over av følelser

Det tok ikke lang tid før intervjuet gikk viralt. Og «Moi» forteller at det ble en snakkis også internt i spillergruppen.

– Nå reiste vi på samling nesten med en gang, men vi har en WhatsApp-gruppe, og vi lo av ham der. Da var han fortsatt frustrert, sier landslagsspilleren til Aftenposten.

Charlie Austin kunne ikke tro det han så da dommeren annullerte scoringen hans mot Watford.

Han skjønner reaksjonen til lagkameraten.

– Man blir hentet inn til intervju rett etter kamp Da er man litt frustrert og har mye følelser. Du så at han boblet over av følelser, sier «Moi».

  • FIKK DU MED DEG DENNE? Norges landslagsspiss havnet midt i spinnville jubelscener: Fikk klærne revet av seg

Støtter VAR

Austin var ikke i offside, og avslutningen gikk via en motspiller, men dommeren blåste fordi han mente at offsideplasserte Maya Yoshida forstyrret keeperen.

Southampton-spissen etterlyste innføringen av videdømmingssystemet VAR til Premier League. Det er en tanke Elyounoussi støtter.

– Det er klart at med VAR hadde vi fått målet, men da hadde de sikkert også fått et straffespark. Men da hadde det uansett vært rettferdig.

– I Premier League går det enda fortere enn i andre ligaer, og dommere er mennesker, de også. De klarer ikke å få med seg alt. Så jeg synes det kunne vært et verktøy som ble brukt der også.

VAR er allerede innført i en rekke turneringer. I sommer ble det for første gang brukt under et fotball-VM.

Les også

Nederlandsk redaktør mener fansen holdt på å vende seg mot Ødegaard. Så snudde det.

Frustrert over skader

Etter 12 kamper ligger Southampton fjerde sist i Premier League. Det var ikke slik Mohamed Elyounoussi så det for seg før sesongen, men han sier at spillerne «ikke stresser» – og at de har fått dårlig betalt i flere kamper.

Nå er det landslaget og Nations League som gjelder for ballkunstneren.

Under onsdagens pressetreff i Slovenia konstaterte landslagssjef Lars Lagerbäck at «Moi» har slitt litt, og at det er vanskeligere å komme inn i et lag som sliter. Men svensken er ikke bekymret.

For «Moi» har skader gjort overgangen fra Basel i Sveits enda tøffere.

– Det er selvfølgelig veldig frustrerende. Jeg hadde to gode sesonger i Basel, og så kom jeg til England i dårlig form fordi jeg var skadet hele sommeren.

– Og plutselig fikk jeg en ny skade i den andre ankelen. Det har gjort det vanskeligere å komme i formen jeg ønsker å være i, sier Elyounoussi, som nå beskriver seg som «back to normal».

– Den siste uken har jeg til og med begynt å trene uten teip, medikamenter og sånn.

Les mer om

  1. Fotball
  2. Herrelandslaget fotball