Fotball

Manchester City-straff kan gi Solskjær en stor fordel

Ole Gunnar Solskjær kan nyte godt av Manchester Citys utestengelse fra Champions League. Denne sesongen kan femteplassen gi billett til den lukrative turneringen.

Ole Gunnar Solskjær ligger fire poeng bak 5.-plassen i Premier League. Foto: ANDREW YATES / REUTERS

 • Viljam Brodahl
  Aftenposten

Manchester United ligger på 9.-plass i Premier League, men er kun fire poeng bak Sheffield United på 5.-plass med én kamp mindre spilt.

Fredag ble det bekreftet at byrival Manchester City utestenges fra Champions League de neste to sesongene etter brudd på Financial Fair Play-reglementet. Det er et regelverk som skal hindre klubber i å bruke mer penger enn de tjener.

Klubben har anket avgjørelsen til Idrettens voldgiftsrett (CAS). Det er foreløpig ikke avgjort når en endelig dom faller.

En eventuell utestengelse kan være gode nyheter for Ole Gunnar Solskjær. Troverdige The Guardian skriver at dersom City avslutter sesongen blant topp fire, og forbudet ikke blir endret ved en anke, vil plassen til Champions League gå til den klubben som blir nummer fem i Premier League.

Foreløpig er det ikke bekreftet av hverken Premier League eller Uefa.

Saken er tidligere omtalt av TV 2.

 • LES OGSÅ: Manchester City utestenges fra Champions League

Pep Guardiola og Manchester City kan bli utestengt fra Champions League i to sesonger. Foto: Jason Cairnduff / REUTERS

Tøff konkurranse

I juni ble det kjent at Milan ble utestengt fra inneværende Europa League-sesong, etter brudd på FFP-regelverket. Da gikk billetten til den nest gjeveste europacupen til laget som endte på plassen bak Milano-klubben.

Det europeiske fotballforbundets regel 4.08 sier følgende:

«En klubb som ikke får lov til å delta i konkurransen blir erstattet med laget på den neste beste plasseringen i den øverste ligaen til det samme forbundet, forutsatt at den nye klubben oppfyller kravene.»

Foran Manchester United ligger Everton, Wolverhampton, Tottenham, i tillegg til Sheffield United. Arsenal ligger på plassen bak Solskjærs klubb, og har fire poeng opp til rødtrøyene.

Det er også verdt å merke seg at Solskjær og Manchester United kan kvalifisere seg til Champions League ved å vinne Europa League. I slutten av februar venter Club Brugge i sekstendelsfinalen i turneringen. Også Arsenal har den muligheten.

Les mer om

 1. Manchester City
 2. Ole Gunnar Solskjær
 3. Engelsk fotball
 4. Premier League

Relevante artikler

 1. FOTBALL

  – Klarer Solskjær det, vil det bli umulig å sparke ham

 2. FOTBALL

  Drømmeovergang står på spill i jakten på Champions League

 3. FOTBALL

  Arsenal holder liv i Europa-drømmen: Stortalent feiret ny kontrakt med mål

 4. FOTBALL

  «Det siste Solskjær trenger nå, er lystgass»

 5. FOTBALL

  «Han skal ikke gjøre mange feilskjær før det brenner igjen»

 6. FOTBALL

  Solskjær om overgangsvinduet: – Kan komme en situasjon som vi kan utnytte