Fotball

«Mannen er et fotballgeni. Det er ingen over, ingen ved siden»

SUPPORTERBLOGG: Ole Gunnar Solskjær er tilbake. Men han er ikke på listen over Norges fem beste trenere.

BOB THE BEST: Bob Bradley trener Stabæk og er Norges beste trener, mener artikkelforfatteren.
 • Jørund Johansen
Jørund Johansen, Bodø/Glimt-supporter.

Nå er det klart, Ole Gunnar Solskjær gjør comeback for Molde. En ny trenerperiode som Molde garantert kommer til å nyte godt av. I den anledning vil jeg gjerne kåre de fem beste managerne i Tippeligaen i år. Solskjær selv setter jeg veldig høyt, men han får ikke delta i denne kåringen. Han har tross alt ikke gjort noe som helst enda, i år.

*** LES MER: Her finner du alle innlegg fra våre supporterskribenter**

De fem beste

5. Kjell Jonevret — Viking

Viking-trener Kjell Jonevret.

For en fantastisk fyr dette er. Han er ærligheten selv, og legger aldri noe i mellom. Viking har solgt spiller etter spiller, men Jonevret klarer fremdeles å presse ut resultater. Endelig har han fått litt stabilitet i laget sitt. Det så lenge ut som om de skulle kjempe om en pallplassering, men det ser dessverre ut til å glippe nå. Dessverre for Viking. Men det han har fått til med de spillerne han har, det er coaching på høyt nivå.

4. Dag-Eilev Fagermo — Odd

Odd-trener Dag-Eilev Fagermo

Mannen får det til, år etter år. Uten noen store navn. Han gav til og med selveste Borussia Dortmund kamp hjemme på Skagerak Arena. For en fantastisk første omgang Odd spilte da. Det ble riktig nok sendt på hue og ræva ut, men personlig synes jeg de presterte over pari mot storklubben. Og i Tippeligaen er han der og kjemper om medalje, nok en sesong. Noe omdiskutert er han, som alle store trenere. Slenger dritt i alle retninger, mot både Molde og Rosenborg. Benker en av de største talentene og sier han er for opptatt av å være stjerne. Jeg hyller Fagermo for disse tingene. En manager skal ha baller, og det har så definitivt telemarkingen med whiskey-stemmen.

3. Jan Halvor Halvorsen — Bodø/Glimt

Bodø/Glimt-trener Jan Halvor Halvorsen

Kanskje blir jeg litt blendet av at det er min egen klubb, men jeg tror jeg har mange med meg når jeg setter Halvorsen på denne lista. Startet Tippeligaen 2015 på verst tenkelige vis, og alle ville ha ham ut. Styret gav han full tillit, og det angrer de aldeles ikke på. Slo klubbrekorder i hytt og pine. Åtte poeng på de tretten første, og så startet han showet. Seks trepoengere på rad, noe Glimt aldri før har klart i Tippeligaen. Og sist kamp bremset de gullfesten for Rosenborg, med en uavgjort på Lerkendal. Jan Halvor har fått til store ting i Bodø. I tillegg måtte han selge sin store stjerne, Badou, men det har ikke bremset Bodø/Glimt i det hele tatt. En fullt fortjent tredjeplass til deg!

2. Kåre Ingebrigtsen — Rosenborg

Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen.

Selvfølgelig skal "Bruttern" med. Han har vært god, og han har ene og alene fått Rosenborg til å skinne i år. Har innført den gode, gamle RBK-fotballen i Trondheim igjen, med 4-3-3 og en masse trøndere i startoppstillingen. Han har gjort Ole Selnæs til den kanskje beste midtbanespilleren i Tippeligaen, og Søderlund til toppscorer. Og nå tar han også gullet hjem. En rolig og sindig mann, som også kan hisse seg opp til tider, men det kler ham ikke.

1. Bob Bradley — Stabæk

Stabæk-trener Bob Bradley

Kom det som noe sjokk? I mine øyne er det ingen over, og ingen ved siden av. Mannen er rett og slett et fotballgeni. Han har fått til ting med en klubb som har ressursene til å spille i 3. divisjon. Det er ingen i denne ligaen som kan måle seg med Bradley, faraoen som ble sendt fra Egypt, i følge Ingebrigt Steen Jensen. Han bruker all sin tid til å studere kamper, motstandere, mål og det som ellers er. Han ble tvunget til å selge det som så ut til å være årets spiller, Adama Diomande. Ingen problem for byggmester Bob. Jeg tror nok dette også er siste sesongen vi får se ham her hjemme, og det er ikke rart. Jeg tror det venter en storklubb der ute, som amerikaneren garantert kommer til å ta til nye høyder. Du vinner denne kåringen, enkelt og greit, fordi du driver med coaching i verdensklasse!

 1. Les også

  Rekordtidlig seriestart for Tippeligaen 2016

 2. Les også

  RBK-treneren om Solskjær: - Molde blir ikke så mye bedre

 3. Les også

  Rekdal om Solskjærs comeback: - Kult

Les mer om

 1. Supporter