Fotball

Jonevret vet at Viking må levere på hjemmebane

I fjor vant Viking kun fire av 15 hjemmekamper. Den statistikken må kraftig forbedres om årets sesong skal blir en suksess.

Viking spiller sesongens første hjemmekamp søndag. Da er Tromsø motstander.
  • Kurt Arne Nilssen

STAVANGER: Søndagens oppgjør mot Tromsø er sesongens første hjemmekamp. Første mulighet til å blidgjøre et stadig mer kravstort Stavanger-publikum, som ikke lot seg imponere over 0-1-tapet mot Mjøndalen i serieåpningen.

Derfor blir det veldig viktig for Viking å få en god start på hjemmebane denne sesongen.

Kjell Jonevret fikk en del å tenke på etter seriestarten.

— I fjor fikk vi en dårlig start på hjemmebane. Jeg håper vi i år kan få tilbake tryggheten på Viking stadion. Derfor blir det veldig viktig å starte hjemmesesongen med tre poeng. Det er viktig at vi slår raskt tilbake etter den serieåpningen vi hadde, sier Kjell Jonevret til Aftenbladet.

Les også

Slik spilles første runde i cupen

Sverrisson langtidsskadet

Viking-treneren har fått litt å tenke på etter tapet mot Mjøndalen. Spillemessig var han ikke misfornøyd med det som ble levert, men resultatet var tungt å svelge. Kneskaden Björn Daniel Sverrisson pådro seg gjør at utbyttet av kampen blir enda dårligere.

Islendingen ble fredag operert og vil ikke være tilbake på banen igjen før til høsten. Midtbanespilleren er trolig satt ut av spill i tre-fire måneder.

Sverrisson pådro seg skaden tidlig i kampen mot Mjøndalen og måtte forlate banen etter 36 minutter.

— Det er veldig synd at han ble skadet nå. Han har hatt en veldig god vinter og var klar for å komme i gang med sesongen, sier Jonevret.

Vidar Nisja tar sannsynligvis Sverrissons plass i startelleveren. Magne Hoseth er også et alternativ, men veteranen har vært syk store deler av påsken og er et stykke unna kampform.

— Det blir nok Nisja, men Hoseth kan være bra å sette inn om ting skulle låse seg for oss underveis i kampen, sier Jonevret.

Bytyqi fra start?

Zymer Bytyqi får sannsynligvis også muligheten mot Tromsø. Samuel Adegbenro har slitt med en skade de siste ukene og var ikke frisk nok til å trene fredag.

Under formasjonstreningen var det Bytyqi som hele tiden spilte høyrekant.

— Det er treneren som bestemmer, men jeg er veldig klar til å spille mot Tromsø. Jeg fikk skryt etter innhoppet mitt mot Mjøndalen og synes vinteren har gått veldig bra. Jeg har funnet meg godt til rette i klubben, trives med spillerne og gleder meg til hver eneste trening, sier unggutten.

Les også

Her jubler «Fygaren» for cupgull, og tidenes beste Viking-låt

— Jeg har veldig tro på Zymer. Etter at han kom fra forrige landslagsoppdrag har han virket veldig fornøyd og det var tydelig at han var glad for å være tilbake. Han virker spillesugen og tenker ikke for mye. Innhoppet hans mot Mjøndalen var bra og han begynner å vise hvorfor vi hentet ham i vinter, sier Jonevret.

Viking stiller trolig med følgende lag mot Tromsø.

(4-4-2): Iven Austbø - André Danielsen, Karol Mets, Indridi Sigurdsson, Kristoffer Haugen - Zymer Bytyqi, Joackim Jørgensen, Vidar Nisja, Yann-Erik de Lanlay - Jon Dadi Bödvarsson, Veton Berisha.

Les også

  1. Folket tror ikke på Viking lenger, de føler seg lurt

  2. Ikke de store sprellene i ny Liverpool-drakt

  3. Se taklingene som koster Sverrison vårsesongen

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt22145346202647
2Molde22135454262844
3Kristiansund2212372925439
4Rosenborg22115645291638
5Viking2211564240238
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien
  2. Viking FK