Fotball

NFF går god for gressmatten til Brann, men utelukker ikke nye avlysninger

Særlig én av helgens eliteseriekamper gir grunn til bekymring.

INSPEKSJON: Fredag formiddag var Nils Fisketjønn fra NFF (t. venstre) på besøk hos Brann Stadion. Her med daglig leder i Brann Vibeke Johannesen og sportssjef Rune Soltvedt.
 • Benedicte A. Bakken
  Benedicte A. Bakken

Fredag formiddag var direktør for konkurranse i Norges Fotballforbund, Nils Fisketjønn på besøk på Brann Stadion for å sjekke baneforholdene i forkant av hjemmekampen mot Bodø/Glimt søndag.

Les også

Ranheim-lederen: Vi følte oss veldig alene – er glad for forbundets beklagelse

Brann måtte stå over serieåpningen borte mot Ranheim forrige helg, men alt tyder på at serieåpningen mot Bodø/Glimt vil gå som planlagt.

– Etter forholdene ser det veldig bra ut. Til å være mars og med den vinteren som har vært, har klubben gjort en flott innsats. Det er ingen grunn til å si at det ikke blir kamp her nå. Det er ingen grunn til bekymring akkurat nå med den værmeldingen som er, sier Fisketjønn.

Grundig forarbeid i Bergen

Daglig leder i Brann Vibeke Johannesen forteller at det har vært et omfattende arbeid for å få gressmatten klar til årets første hjemmekamp.

– Dette her er nøye og grundig arbeid gjennom hele året. Det er ganske omfattende arbeid for å få best mulig baneforhold, sier Johannesen og forklarer prosessen:

– Vi satt på undervarmen i banen tidlig i februar, så den har stått på ganske lenge. Også har vi hatt vekstduk som har lagt på store deler av vinteren. Nå har vi hatt den litt på og av for å få luftet banen og pleiet den litt. Så har vi et veldig dyktig banemannskap som jobber kontinuerlig for å få de beste forholdene hele året, sier Johannesen.

Hun forteller at klubben også har hatt besøk av en «gressdoktor» fra Danmark. Spesielt gjennom vinteren har det vært viktig.

– Han har hjulpet oss med hvordan vi skal gjødsle og alt det man må gjøre for å holde banen på et best mulig nivå.

KAMPKLAR: Gressmatten på Brann Stadion er klar til kamp mener NFF.

Tidligere denne uken opplyste klubben på sin hjemmeside at de var bekymret dersom det ville fryse på enda mer inn mot kampdag.

– Det har vi har vært. Men det har vi hatt god dialog med Nils og NFF på den siste uken. Så lenge solen tar på dagen er det positivt. Været får vi ikke styrt uansett hvor mye vi forbereder oss og hvor gode vi prøver å være. Så vi må bare være i forkant og gjøre vurderingene i god tid, sier Johannesen.

Fisketjønn roser Brann for forberedelsene de har gjort:

– Brann har gjort en betydelig innsats, som mange andre klubber i Norge gjør for tiden. Så dette ser bra ut.

Les også

Bli bedre i håndball og fotball? Dette er ekspertenes råd.

Skader på gressmatten etter søndagens kamp mot Bodø/Glimt blir vanskelig å unngå. Da er det greit at Brann ikke spiller ny hjemmekamp før 8. april.

– Vi er spente på hvordan banen ser ut etter kampen på søndag. Greit at vi har 3 uker til neste hjemmekamp da, sier Johannesen.

Bekymret for Åråsen

Seriekampene mellom Stabæk – Start, og Sandefjord – Ranheim er allerede avlyst. Fredag var Fisketjønn på plass hos Lillestrøm på Åråsen.

Værforholdene på Østlandet var ikke like positive som i Bergen. Det gir grunn til bekymring og kan føre til ny avlysning.

– Jeg har en liten bekymring, og det er Åråsen. I går var det som her, sol og fint vær og det så flott ut. Men på vei til Gardermoen i dag tidlig var det 23 minusgrader. Det er veldig kaldt og det skal holde samme temperatur natt til lørdag. Så blir det mildere utover dagen og mars-solen tar jo. Men hvis det er grunn til bekymring, så er det Åråsen, sier Fisketjønn.

Les også

Mener Bodø/Glimt tjener på at Branns start ble utsatt

I tillegg til Brann og Lillestrøm har også Rosenborg, Tromsø, Haugesund og Vålerenga hjemmekamp til helgen. Fisketjønn opplyser at det ser greit ut hos de resterende klubbene.

– Jeg har ikke fått noen tilbakemelding om noe spesielt. Det er Haugesund som har gressbane, og så er det på Lerkendal. Det ser greit ut, sier han.

GRUNDIG FORARBEID: Sportsklubben Brann har gjort et grundig forarbeid for å være klar til årets første hjemmekamp.

Stort snøfall i Tromsø

I serieåpningen måtte kampen mellom Bodø/Glimt og Lillestrøm stanses i en halvtime som følge av for mye snøfall. Til helgen er det meldt store snømengder i Tromsø.

– Jeg har ikke fått noen tilbakemelding fra Tromsø på at det er problemer. Det er mindre snø i Nord-Norge enn normalt. Men uansett, de er vant med dette og har kunstgressbane, poengterer Fisketjønn.

Skulle derimot snøfallet bli for ille må dommeren ta en vurdering.

– Nå er det enda to dager til, og det er ikke sikkert snøværet slår til. Snøværet i Bodø kom uten at det var meldt. Men nå som er vi så tett på, er det er en sak for dommeren i kamp.

Les også

Disse ti faktaene om ryggsmerter og trening roses: – Noe av det bedre jeg har lest

Klok av skade

Etter at seriekampen mellom Ranheim og Brann ble avlyst kun én time før kampstart, har NFF satt inn ekstra tiltak i forkant av den andre serierunden.

– Det som skjedde i Ranheim er beklagelig og det har vi sagt. Der fikk vi gode tilbakemeldinger av klubben, men vi burde likevel vært der og sjekket, sier Fisketjønn og legger til:

– Vi gjør litt ekstra tiltak. Det er en grunn til at jeg er her nå og var på Åråsen i går.

– Så dere er litt klok av skade?

– Ja.

Eliteserien

SVUTMP
1Lillestrøm118302481627
2Molde1181222111125
3Viking126332213921
4Strømsgodset115241720-317
5Sarpsborg 081051422121016
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Bodø/Glimt
 2. Brann Stadion
 3. Eliteserien
 4. Fotball
 5. Norges Fotballforbund (NFF)
 6. SK Brann