Fotball

Utskjelt kjøp scoret i debuten: - Det minnet om Henry

Manchester Uniteds 19 år gamle 450 millioner-kjøp avgjorde mot Liverpool.

Anthony Martial fikk en perfekt debut på "drømmenes teater". Her setter han 3-1 bak Simon Mignolet.
  • Mats Slaastad Birkelund
Anthony Martial dribler av Martin Skrtel.
Anthony Martial fikk en perfekt debut på "drømmenes teater".

MANCHESTER UNITED — LIVERPOOL 3-1:

Storkampen mot Liverpool kunne ikke endt bedre for Manchester United og klubbens supportere: David de Gea var tilbake mellom stengene, omdiskuterte Anthony Martial scoret i debuten og sikret tre poeng mot erkerivalen.

— Når en ung man scorer et fantastisk mål i det øyeblikket av kampen, da kan du bare være glad. Han scoret et fantastisk mål. Han har farten til å drible, men avslutningen var også fantastisk, sier Louis van Gaal.

— Det var en kamp for ham siden Liverpool måtte gå fremover. Det var mye rom for ham å angripe i. Han scoret et fantastisk mål, og jeg så at han, fysisk, er god nok for Premier League. Når man ser målet hans - man kan ikke be om mer, sa United-trener Louis van Gaal etter kampen.

Den siste tiden har det vært mye negativitet rundt Manchester United, Louis van Gaal og pengebruken denne sommeren. Kjøpet av ukjente Anthony Martial (19) til 450 millioner er blitt kategorisert som pengesløseri og galskap av eksperter og fans verden over.

— For en debut! Old Trafford eksploderte når han scoret. Vi har vært spent på Martial, men han så bra ut! Det var en god prestasjon, selv om han var litt heldig i den ene driblingen. Likevel, det er dette United har savnet: Fart og folk som kan utfordre. Det er en drømmedebut av Martial, utbrøt Erik Thorstvedt i TV2s studio etter kamp.

– Han er sammenlignet med Thierry Henry. Vi må jo bare skru klokken tilbake til 2004 og Henrys hat trick mot Liverpool. Et av målene minnet mistenkelig om den han satte inn her, sa TV2s kommentator Øyvind Alsaker etter kampen var slutt.

Les også

ANALYSE: Dette var kvelden van Gaal trengte

— Han må tilpasse seg

Etter kampen fikk van Gaal spørsmål om Martial nå spilte seg inn i startelleveren til tirdagens Champions League-møte med PSV. Men nederlederen sier han vil være forsiktig med å presse Martial, og spår at 19-åringen kommer til å få et tøft år på Old Trafford.

— Dette målet vil selvsagt gi ham en boost, men det blir vanskelig for ham denne sesongen. Han må tilpasse seg en ny kultur og det høyre tempoet i Premier League. Dette var fantastisk, men vi kan ikke forlange at spillere i den alderen skal spille stabilt på et så høyt nivå, sier val Gaal.

— Vi skal ikke sette han innpå for tidlig. Om han spiller mot PSV eller ikke spørs hvordan spillerne restituerer seg fra denne kampen. Jeg er også veldig fornøyd med hvordan Fellaini spilte som spiss, så jeg vil bruke to dager før jeg bestemmer meg, sier van Gaal.

Om Martial spiller kommer også an på om Wayne Rooney blir klar. Han sliter med en hamstringskade. Les mer om den her.

Fantastisk volley fra Benteke

Daley Blind og Ander Herrera satte inn 1-0 og 2-0 for United. Så laget Christian Benteke ny spenning med fem minutter igjen av kampen, med et vanvittig volleyskudd. Likevel var det ikke den prestasjonen som ble kampens store snakkis.

Det omdiskuterte 450 millioner-kjøpet Anthony Martial dukket plutselig opp.

19-åringen fikk ballen ute på venstrekanten, dro seg inn i banen, fintet vekk tre Liverpool-spillere og satte ballen i lengste hjørnet.

Anthony Martial jubler foran gale United-supportere.

Seieren sender United opp til annenplass på tabellen, fem bak nabo Manchester City.Liverpool er helt nede på 7.-plass med sju poeng etter to strake tap.

Les også

  1. Henriksen scoret to og ble matchvinner

Innøvd frispark

Oppgjørene mellom United og Liverpool er ikke alltid like velspilte, men de har så å si alltid høy intensitet og en nerve. De første 45 minuttene lørdag hadde ingen av delene.

I Wayne Rooneys skadefravær fikk Marouane Fellaini sjansen som spiss, men ettersom United knapt slo innlegg fikk Liverpools midtstoppere en relativt enkel jobb med å temme den høyreiste belgieren.

Etter hvilen tok det derimot ikke lange tiden før dramatikken startet.

Da det var spilt tre minutter fikk United frispark i god posisjon til venstre, og en innøvd variant endte hos Blind. Nederlenderen bredsidet ballen vakkert i hjørnet med venstrefoten, til hjemmefansens store begeistring.

Målet satte fart i kampen, og ikke lenge etter var Liverpool nær en utligning.

Først reddet Chris Smalling hjemmelaget med en glimrende defensiv inngripen, og minuttet etter vartet David de Gea opp med en kjemperedning på Danny Ings' akrobatiske forsøk.

Christian Benteke scoret et fantastisk mål.

Scoret på straffeLike etter var bortelaget enda nærmere, men Blinds redning på strek og Liverpools Firminos nøling reddet United. Firmino ble riktignok presset av Blind, men brasilianeren burde scoret sitt første for Liverpool.

Kort tid etter fikk Liverpool grunn til å angre på de misbrukte sjansene, for da lagde Joe Gomez en svært unødvendig straffe. Unggutten skled inn i Herrera, og straffen var klar.

Den satte Herrera selv sikkert i nettaket.

Etter 2-0-målet så luften ut til å gå ut av Liverpool, men United la seg langt bak, og fem minutter før slutt straffet det seg da Benteke vartet opp med et kjempemål.

Det matchet Martial like etter, og dermed ble poengene i Manchester.

Premier League

SVUTMP
1Chelsea86111631319
2Liverpool85302261618
3Manchester City85211631317
4Brighton & Hove Albion843185315
5Tottenham Hotspur8503912-315
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Engelsk fotball
  2. Premier League
  3. Manchester United
  4. Liverpool FC