Moldes sikkerhetssjef ikke bekymret for bråk

Opptøyer under FCK-kampen i kveld, i morgen spiller Molde i samme by.

IKKE BEKYMRET: Moldes sikkerhetssjef Arve Tovan.
  • Thomas Rud

KIEV (rbnett.no): Under onsdagens Champions League-kvalifisering mellom FC København og Dnipro i Kiev angrep Dnipro-fansen FC Københavns supportere på bortefeltet.

Kampen ble utsatt da de danske supporterne måtte evakuere ned på indre bane og inn i spillertunnelen.

Les også

Solbakken-kamp avbrutt etter supporterbråk

MFKs sikkerhetssjef Arve Tovan er med laget til Kiev. Han har ikke hørt om MFK-supportere som har tatt turen til den ukrainske hovedstaden, men understreker at eventuelle supportere vil bli godt ivaretatt hvis de skulle dukke opp.

— Ut ifra det jeg har hørt fra de i Zorja er jeg ikke bekymret så langt. Jeg tror de har kontrollen.

Torsdag formiddag skal han i kampmøte med UEFA. Der skal blant annet sikkerheten, både for spillere og for eventuelle bortfans fra Molde tas opp. Det er helt vanlig prosedyre å ha et slikt møte før kampene i Europa.

— Det viktigste er at man har en dialog hele tiden. Det betyr mye når man skal forebygge bråk. For lagets del kommer det til å bli politieskorte av spillerbussen. Vi har hatt en dialog med Zorja fra et tidlig tidspunkt.

Hvis eventuelle MFK-supportere har funnet veien til Kiev ber han dem om å ta kontakt med han via MFK.

— Vi kommer da til å prate med dem og ta vare på dem. De vil også bli vist hvilken seksjon de skal sitte på. Vi har også ansvaret for å klarere dem som MFK-supportere. Samtidig er det alltid viktig som supporter at man ikke provoserer og heller er konfliktdempende.