Fotball

Her er RBKs beste utlendinger

...men Nils Arne har en joker på lur.

SENTRALE: Mikael Dorsin, Marek Sapara (til høyre) og Arni Gautur Arason (til venstre) pekes på som de viktigste utenlandske spillerne i RBK. Mike Jensen lurer like bak.
 • Petter Rasmus

Rosenborg er to signeringer unna å ha hatt femti utlendinger i troppen siden tyske Michael Hansen signerte i 1983. Les også: RBK nærmer seg 50 utlendinger – hvem er best? (krever innlogging)

Ekspertene og folket enige

Mange av spillerne på lista ble aldri en hit på Lerkendal, og noen floppet totalt. Andre har derimot spilt en viktig rolle og vært – som Nils Arne Eggen kaller det – dominante i sin tid i Rosenborg.

Spørsmålet er hvem som har vært den beste. Og der er ekspertene og folket på samme lag. Avstemningen på adressa.no viser at trioen Micke Dorsin, Marek Sapara og Arni Gautur Arason er de utenlandske spillerne som har satt dypest spor. Trener Kåre Ingebrigtsen peker også på sin svenske sideback.

GOD GJENNOM MANGE ÅR: RBK-veteran Micke Dorsin.

— For meg er Micke den beste utlendingen i RBK. Han var med på den forrige storhetstiden, bidro gjennom en tyngre periode og er viktig igjen nå. Mens en del av de andre på lista kun brukte RBK som et stoppested, har Micke vært her nesten hele veien, sier han.

Bedre enn på lenge

Bruttern får støtte av den gamle målkongen Gøran Sørloth.

— I mitt hode er det ingen tvil. I øyeblikket er det Mike Jensen som er suksessfaktor nummer en. Nummer to på lista mi er Micke Dorsin. Det går på erfaring og det han har vært med på gjennom mange år i RBK-systemet. Han gjorde en blødme da han dro herfra en gang i tiden, men Micke fant heldigvis ut at han gjerne ville komme tilbake. I år har han vært bedre enn på lenge, sier Sørloth.

Les også

Demirci trente med Rosenborg: - Selvsagt ønsker jeg kontrakt

Mange feilkjøp

Ola By Rise mener det er mange gode fotballspillere på listen over de femti, men at mange likevel var feilkjøp. Kanskje ikke så overraskende peker den gamle keeperkjempen på en "kollega" når han blir bedt om å peke på en spesielt viktig spiller.

Sapara scorer mot Brann i 2006, og tiljubles av Øyvind Storflor.

— Selv om jeg tenker at utlendingene ikke er den viktigste bæreveggen i RBKs suksesshistorie, er det er noen som skiller seg ut. Arni Gautur gjorde for eksempel en veldig god jobb. Marek Sapara var sentral i en periode. Og Mike Jensen vil være veldig nær min pall slik han har prestert i år, sier den ferske Ranheim-treneren.Dermed er pallen komplett. På toppen troner Micke Dorsin, flankert av Arni Gautur Arason og Marek Sapara.

— Marek var vi ganske mange fra Rosenborg som reiste og så på. Og vi var alle helt klare på at han bare måtte hentes tvert. Han var fantastisk som indreløper, og hadde alt, sier Kåre Ingebrigtsen.

Les også: - Det var for mange utlendinger i RBK (krever innlogging)

Misset Mesterligaen uten Annan

VM-SPILLER: Anthony Annan feirer seriegullet i 2010.

Nils Arne Eggen peker derimot en annen vei enn sine tre tidligere elever. For Eggen er Anthony Annan tidenes utenlandske spiller på Rosenborg.— La meg først si at jeg ikke tar med de som spiller på Rosenborg i dag, som Dorsin og Mike Jensen, for de er jo ikke ferdige her enda. Men jeg mener Annan har vært den viktigste fordi han var dominant, og spilte en avgjørende rolle for seriemesterskapene i 2009 og 2010. Og det var veldig synd at han ble skadet under VM i Sør-Afrika. Med Anthony på banen hadde vi spilt i Mesterligaen det året, sier Eggen.

Les også

 1. Naturgresslagene tar flest poeng i norsk fotball

 2. Strandberg usikker mot Sarpsborg

 3. Mike Jensen vil tilbake til gamleklubben før karrieren er over

Eliteserien

SVUTMP
1Bodoe/Glimt30189359253463
2Molde30186670403060
3Viking30176760471357
4Lillestrøm3014794940949
5Rosenborg30139858421648
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Eliteserien
 2. Mike Jensen
 3. Mikael Dorsin
 4. Rosenborg BK