Fotball

Solskjær klaget på dommeren etter nytt tap

— Jeg vet ikke hva vi må gjøre for å få straffe i denne ligaen, sier Cardiff-manageren.

Ole Gunnar Solskjær fortalte før kampen at Everton-manager Roberto Martinez er en god venn.
 • Nicholas Bergh
  Journalist

Til tross for at Cardiff beseiret Fulham 3-1 forrige helg var det få som ga dem en sjanse før bortekampen mot Everton lørdag.

Ole Gunnar Solskjærs menn lå imidlertid lenge ann til å sikre seg et råsterkt bortepoeng, men på overtid knuste Seamus Coleman walisernes hjerter med sin 2-1-scoring.

Solskjær var åpenbart preget etter den sene skuffelsen. Spesielt reagerte han på at Wilfried Zaha ikke fikk straffe like før slutt.

— Vi burde hatt en straffe. Jeg vet ikke hva vi må gjøre for å få straffe i denne ligaen. Zaha får forbi to-tre spillere og Sylvain Distin feller ham, sier Solskjær i et intervju vist på TV2. — Vi er veldig skuffet over at vi ikke drar hjem med ett, eller kanskje tre, poeng, sier Solskjær ifølge Cardiffs Twitter-konto.

Dermed ble lørdagen en svært dårlig dag for Cardiff. To av de andre bunnlagene, West Bromwich og Fulham, vant nemlig mot henholdsvis Swansea og Newcastle.

Nå er kun Fulham bak Cardiff på Premier League-tabellen. For Ole Gunnar Solskjærs menn er det nå tre poeng opp til Crystal Palace, som for øyeblikket befinner seg på den siste sikre plassen.

- Vi spiller mye bedre

Cardiffs beste spiller var nok en gang keeper David Marshall, som leverte flere praktredninger. Han kunne imidlertid ikke gjøre noe med Colemans vinnermål.

— David Marshall har vært fantastisk hele sesongen, han har noen gode forsvarere foran ham og han gjorde noen flotte redninger. Coleman sleivsparket inn vinnermålet, men sånn er fotballen, sier Solskjær ifølge BBC.

Solskjær mener imidlertid Everton-kampen var et nytt eksempel på at pilen peker oppover for laget hans.

— Vi har fått et vendepunkt de to siste ukene. Nå spiller vi mye bedre, sier Solskjær.

Ole Gunnar Solskjær ville ha straffe for en situasjon der Sylvain Distin felte Wilfried Zaha. Her er duoen i en annen duell.

5 i forsvar

Everton på Goodison Park er noe de aller fleste lag ser på som en tøff oppgave. Cardiff, som kom til Liverpool som ligaens dårligste bortelag, kom i en noe tilpasset utgave.

Ole Gunnar Solskjær satte sin lit til en slags 5-4-1-formasjon, der Steven Caulker, Juan Cala og Kevin Theophile-Catherine alle spilte i midtforsvaret.

De unge vingbackene Fabio og Declan John var ikke så eventyrlystne i åpningen, der Everton presset gjestene. Den første muligheten kom etter tre minutter, da Kevin Mirallas enkelt skaffet seg rom utenfor sekstenmeteren, før han tvang Cardiff-keeper David Marshall til en god redning.

Cardiff kom mer inn i kampen etter den tøffe åpningen, men det var fortsatt Everton som så farligst ut.

Etter 25 minutter rullet vertene opp et flott angrep. Seamus Coleman gjennomførte et av sine varemerke-raid ute på høyrekanten, og fikk slått ballen inn i feltet tross press fra Gary Medel. Romelu Lukaku dyttet ballen følsomt tilbake til Mirallas, men hans skudd ble blokkert.

Marshall-show

Cardiff slet med finspillet, men etter en snau halvtime dukket en mulighet opp av intet. Ballen spratt mellom to Everton før spillere før den spratt til en årvåken Fraizer Campbell.

Hans avslutning var imidlertid tam, og ble reddet av benet til Tim Howard.

Keeper David Marshall har blitt trukket frem som Cardiffs beste spiller denne sesongen. Han viste hvorfor i de påfølgende minuttene.

Først var han raskt nede på et lavt Gerard Deulofeu-skudd, før han avverget et godt Romelu Lukaku-skudd, etter at Evertons kraftspiss hadde fått løpe godt og lenge med ballen.

Utlignet med armen

Da kampuret nærmet seg 60 minutter var nok Solskjær brukbart fornøyd. Hans Cardiff hadde begrenset Evertons angrepspill betraktelig, spesielt i starten av andre omgang. Men så skulle de straffes av fotballkunster lært på Barcelonas akademi La Masia.

Evertons lånesoldat Gerard Deulofeu satte fart ute på venstresiden, skar innover i banen, og rappet til. Ballen gikk via Steven Caulker og i Ben Marshalls høyre hjørne.

At Cardiff måtte gjøre noe var innlysende, også for Ole Gunnar Solskjær. I verktøykassa hadde han 70 kilo med norsk kreativitet, og kun minutter etter 1-0-målet erstattet Mats Møller Dæhli vingen Craig Noone.

Cardiffs første innbytter, Peter Whittingham, er også kjent for å ha et godt øye for pasninger. Og det var Whittinghams kvaliteter som skulle bære frukter for Cardiff.

29-åringens frispark var perfekt slått, og ble satt i mål av Juan Cala. Det var en kontroversiell og uortodoks scoring. Først traff ballen spanjolens lår, før den gikk via armen hans og i mål.

Målscorer Juan Calas hovedfunksjon var å sette inn taklinger, som denne på Kevin Mirallas.

Mer Marshall-magi

Denne sesongen har angrepsspillet til Cardiff ofte først begynt å stemme etter deres første mål. Perioden etter utligningen var kanskje deres beste i kampen, uten at det førte til de klareste målsjansene.

I stedet måtte nok en gang reddes av mirakelmannen Marshall. Romelu Lukakus skudd etter 78 minutter skiftet retning, men Marshall fikk dyttet ballen utenfor stolpen med en improvisert redning.

Mot slutten av kampen var det Everton som virket klart minst fornøyd med resultatet. De blå beleiret Cardiffs banehalvdel i overtidsminuttene.

Seiersmålet skulle komme i det 93. minutt. Aiden McGeady satte fart på venstrekanten og vippet ballen mot bakre stolpe. Der kom Gareth Barry først, og han fikk dermed heade ballen ut i feltet igjen. Der ventet høyreback Seamus Coleman, som sleivsparket ballen i mål.

For Cardiff venter nok en tøff motstander neste helg, nemlig gulljagende Liverpool hjemme i Wales.

Les også

 1. Solskjær: - Føler meg ikke truffet av Martinez

 2. Bellamy: - Solskjær er en veldig god manager

Premier League

SVUTMP
1Manchester City23183255144157
2Liverpool22146258193948
3Chelsea24138348183047
4Manchester United2211563630638
5West Ham United23114841311037
 • Champions League
 • Europaliga
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Engelsk fotball
 2. Premier League
 3. Everton FC
 4. Cardiff City