Fotball

Svensson håper å bli klar, men tar ingen sjanser

Jonas Svensson fullførte søndagens trening i Albania og håper at låret ikke protesterer i etterkant. Han har lyst til å spille mandagens landskamp.

Jonas Svensson i godt humør under Norges landslagstrening i Tirana søndag. Han håper at et trøblete lår ikke setter ham utenfor mandagens kamp mot Albania.

– I forrige seriekamp for AZ ble jeg byttet ut med en liten kjenning i låret. Jeg vil egentlig ikke kalle det en skade. Jeg dro til landslagssamling med håp om å være klar til første kamp, men det slapp ikke så fort som jeg håpet, sier han til NTB.

– Jeg var med på nesten alt under lørdagens trening og gjorde noen løp etterpå for å kjenne hvordan det føltes. I dag var første gang jeg var med på en full trening, så får vi se hvordan jeg reagerer på det og gjøre en vurdering med tanke på kampen.

Lars Lagerbäck har sagt at Svensson selv må føle seg trygg på at han ikke forverrer noe ved å spille.

Les også

  1. Elyounoussi jaktes av europeiske toppklubber. Slik skal han avgjøre fotballfremtiden.

  2. Spesielt én ting gledet Lagerbäck dagen derpå

– Vi kan gjøre alle slags tester og ta MR-bilder og alt mulig, men det er jeg som til syvende og sist må kjenne om jeg er 100 prosent eller ikke. Er jeg ikke det, er det ingen vits i å gå på banen, sier AZ Alkmaar-backen selv.

– Men jeg har jo utrolig lyst, da.

Han var litt misunnelig da han så landslagskameratene herje med Australia.

– De koste seg, sier Svensson og har tydelig lyst til å være med på moroa.

Samtidig er ikke hamstringen noe man tar lett på.

– Det er riktig, det er ikke vits i å risikere noe. Det kommer viktige kamper, blant annet en cupfinale og en spennende serieavslutning i Nederland. Men det er fortsatt tid til kampen, og hvis jeg føler meg 100 prosent så er jeg klar for å spille.

(©NTB)

Les mer om

  1. Jonas Svensson
  2. Norges herrelandslag i fotball