Fotball

Tapsrekken er slutt: Endelig poeng for Start

Starts tapsrekke stoppet på åtte etter 0-0 mot Lillestrøm lørdag.

Endelig ble det poeng for Start etter åtte tap på rad. Foto: NTB Scanpix

 • Håvard Karlsen

START – LILLESTRØM 0-0:

KRISTIANSAND (fvn.no): 5354 tilskuere hadde møtt opp for å feire 110-årsdagen til Start på Sparebanken Sør Arena. De fikk aldri den festen vertene hadde håpt på.

Gjestene fra Romerike skapte de største sjansene, men takket være en klasseredning fra Håkon Opdal og god hjelp fra både tverrliggeren og stolpen, ble det poengdeling i lørdagskampen.

Starts største sjanse kom da innbytter Lars-Jørgen Salvesen testet Arnold Origi mot slutten av oppgjøret.

Les også

Stokkelien: - På tide at jeg scorer

Laber åpning

Lørdagens kamp begynte med et par halvsjanser til hvert av lagene. Den første kom til Start. Kristoffer Ajer regisserte en fin kontring, og den resulterte i at han fyrte av et skudd fra skrått hold innenfor 16-meteren til LSK. Forsøket var hardt, men gikk langt utenfor.

Lillestrøm gikk nesten rett i angrep, og Jørgen Kolstad fikk avslutte i fin posisjon innenfor Starts felt. Heldigvis for vertene var Michael Christensen fint nede og blokkerte, og ballen trillet ut til hjørnespark.

Start, som var det beste laget i begynnelsen av kampen, klarte så å sette et trykk på gjestene fra Romerike, dog uten å skape de helt store mulighetene.

Etter 13 minutter kom det nok en halvsjanse. Sørlendingene vant ballen høyt inne på LSKs halvdel. Den havnet i beina på Mathias Rasmussen, som smelte til fra 17 meters hold. Arnold Origi kastet seg ned i hjørnet, og hadde små problemer med å redde avslutningen til 17-åringen.

Kampen gikk så inn i en periode hvor ingen av lagene klarte å skape stort. Start kom til en del innlegg, men presisjonen på både ballen og løpene i boks var altfor dårlig.

Verdensklasseredning av Opdal

Da 28 minutter var spilt fikk LSK en god kontring, hvor det ble slått langt i bakrom mot Erling Knudtzon. Spissen kom litt skrått på mål, og måtte legge ut til Mohamed Ofkir. Kantspilleren fikk fyrt av et skudd, men det gikk rett på Håkon Opdal i Start-buret.

LSK, som er et godt dødballag, viste nettopp det fire minutter senere. Et frispark ble slått langt inn i Starts felt, og traff Frode Kippe. Han headet ned til Knudtzon, som satte avslutningen sin svakt utenfor i god posisjon.

Etter 33 minutter fikk publikum se en redning fra aller øverste hylle fra Opdal. Gjestenes Ofkir la et innlegg hardt inn fra sin venstreside. Fred Friday fikk gå opp nærmest upresset, og traff ballen knallhardt med hodet. Avslutningen var på vei mot det venstre hjørnet, og Friday var nærmest i gang med jubelscenene, men der kastet Starts keeper seg lynkjapt ned, og reddet mesterlig med høyrehånda. En verdensklasseredning fra 33-åringen!

Start var best mot slutten av omgangen også, uten å true Origi i LSK-målet. Dermed gikk lagene til pause på stillingen 0-0. ## LSK-spiller traff tverrliggeren

Etter pause tok det lang tid før det skjedde noe som helst. Av betydning kan det nevnes at Frode Kippe måtte ut med det som så ut som en strekkskade etter 54 minutter.

Det var tilløp til godt spill fra Start da klokka rundet 60 minutter da Rasmussen fant Kristoffer Ajer i feltet med en god pasning. Den tidligere LSK-spilleren fikk imidlertid en dårlig førsteberøring, og LSK-forsvaret fikk banket ballen ut.

Etter 64 minutters spill kom omgangens første store sjanse. Mohamed Ofkir fikk ballen innenfor 16-meteren til Start, og smelte til. Han fikk til et godt treff, og ballen gikk via Jørgen Hammer, opp i tverrliggeren og ut.

Ikenna-debut

To minutter senere var det duket for en Start-debutant. Ut gikk Mads Stokkelien. Inn kom nigerianske Austine Ikenna til sin første kamp i gult og sort. Spissen kom til en avslutning etter kun få minutter på banen, men den blåste han utenfor fra skrått hold.

Bård Borgersen kastet også Lars-Jørgen Salvesen inn kort tid senere, og Start presset på for å få den etterlengtede scoringen.

Det var imidlertid LSK som fortsatte å produsere de store sjansene. Etter 86 minutter fikk bortelaget kontre, og angrepet ble avsluttet med at Knudtzon headet i stolpen og ut, til Start-spillernes store lettelse.

Minuttet senere fikk Salvesen omgangens største mulighet for Start. Han fikk ballen, dro seg inn i feltet, og smelte ballen mot det høyre hjørnet. LSK-keeper Origi var med på notene, og kastet seg ned i hjørnet og reddet fint.

Det var det siste som skjedde. 0-0 har kanskje Start mest grunn til å være fornøyd med i forhold til sjanser og spill.

Start hadde før denne kampen tapt åtte ganger på rad i eliteserien.

 1. Les også

  Her er duoen Start frykter

 2. Les også

  To 17-åringer i Starts lagoppstilling

 3. Les også

  Se scoringen som reddet Viking

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt00000000
1Brann00000000
1FK Haugesund00000000
1Kristiansund00000000
1Lillestrøm00000000
 • Champions League-kvalifisering

Les mer om

 1. Eliteserien
 2. IK Start
 3. Lillestrøm SK