David Moyes roser Deila: - Gjorde det veldig bra i Celtic

Nordmannen får skryt fra skotten som selv mislyktes i en storklubb.

David Moyes roser Celtic-manager Ronny Deila.
  • Nicholas Bergh

Etter fiaskoen som Manchester United-manager, gikk veien videre til Real Sociedad for David Moyes.

Nå har han tatt med sitt nye lag til hjemlandet Skottland for en treningsleir, som blant annet vil bestå av en treningskamp mot Celtic.

NY START: Ronny Deila og Celtic lader nå opp til ny sesong.

Da Moyes måtte pressen torsdag, ble han spurt om Celtics norske manager Ronny Deila, som vant serie— og ligacupgull i sin første sesong ved roret i den skotske storklubben.- Ronny Deila oppnådde stort sett det som var krevd av ham. Han er en ung trener, og har ikke jobbet i Storbritannia før, så han måtte få tid til å tilpasse seg og la ideene hans bli implementert, sier Moyes til The Herald.

Les også

- Deila byr på Ødegaard

Ble selv koblet til jobben

Nettopp tid mener David Moyes at han ikke fikk nok av i United. Det har han uttalt flere ganger, blant annet i august 2014.

Skotten fikk sparken fire seriekamper før sesongslutt etter en svært turbulent sesong som United-sjef.

Det stormet også tidvis rundt Ronny Deila i Celtic, spesielt etter at klubben mislyktes med å kvalifisere seg til Champions League.

Moyes var på plass på Murrayfield da Celtic tapte 0-2 for Legia Warszawa i Champions League-kvalifiseringen høsten 2014. Før Deila ble ansatt i Celtic, ble Moyes koblet til jobben i skotske medier. Moyes spilte også i Celtic fra 1980 til 1983.

Les også

Ronny Deila: - Jeg er 500 prosent mer trygg nå

— Veldig bra første sesong

— Å være manager i Celtic er en enorm jobb og veldig få skjønner hvor stor oppgaven er, og oppmerksomheten og fokuset mot manageren på daglig basis. Dersom man tar alt i betraktning, synes jeg han (Deila, journ. anm.) hadde en veldig bra første sesong. Han vant ligaen og gjorde også gode signeringer, sier Moyes.

Real Sociedad-treneren fremhever viktigheten av de kommende Champions League-kvalifiseringskampene. Celtic skal møte Stjarnan fra Island 15. og 22. juli. Går skottene seirende ut av den duellen, gjenstår det to hindre før gruppespillet.

— Supporterne krever å være involvert på det nivået, og det er viktig å kvalifisere seg, sier Moyes.

Celtic spiller mot Real Sociedad fredag kveld klokken 20.45.