Fotball

Slik jobber RBK-sjefen på e-cup-tur

Ikke noe hvilehjem, men spillerne bor på vandrerhjem.

PÅ PLASS: RBKs daglige leder Tove Moe Dyrhaug er den som ordner opp om noe ikke er som det skal når Rosenborg er på reise. Erik Hoftun i forgrunn.
  • Christian Skare Stendal

Man kan ha et inntrykk av at fotballtopper lever et luksusliv, med kanapeer i den ene hånden og sjampis-glasset i den andre, når de er ute og representerer klubben sin.

Les også

RBKs motstander består av en lærer, en elektriker og en barnepasser

Slik er det definitivt ikke for RBKs daglige leder Tove Moe Dyrhaug. Hun er ofte med på Rosenborgs e-cup-turer, og bedyrer at hennes «pampeliv» slett ikke bare er en dans på roser.

— Jeg har litt forskjellige oppgaver. Jeg er litt reiseleder, driver representasjon av klubben, er med på sikkerhetsmøte, sier hun når hun begynner oppramsingen av hva hun egentlig bedriver tiden med når hun følger laget til Færøyene – der den første kampen i den første kvalikrunden til Europaligaen spilles torsdag kveld.

Les også

Endelig slapp Bentley inn i Moldova

GOD TONE: Moe Dyrhaug står blant annet for kontakten med UEFAs delegater i forbindelse med europacupkampene.

— Skjer noe hele tidenOg listen er lang. Hun holder kontakten med UEFA (det europeiske fotballforbundet), motstanderlaget, kampdelegat og dommere.

På internasjonale kamper skal det være enten en offisiell lunsj eller en bankett, hvor hun må være til stede. Det går i sikkerhetsmøte, reiseledervirksomhet og tilrettelegging av billetter for eventuelle supportere og sponsorer som har reist for å følge RBK.

— I jobber jeg med alt mulig annet som skulle dukke opp på de ulike destinasjonene, sier Moe Dyrhaug til adressa.no.

Hun skal hele tiden sørge for at alt går knirkefritt, og at det er god stemning mellom alle parter.

— Det er ikke noe hvilehjem å være med på e-cup-tur. Jeg jobber ganske mye, og det er noe som skjer hele tiden, sier hun.

- Får du sett noe av stedene når du er ute og reiser?

— Nei, veldig lite, egentlig. Det er med meg som med spillerne. Jeg ser flyplassen, hotellene og stadion.

I INGENMANNSLAND: Rosenborg-spillerne (her representert ved Jonas Svensson) bor på et vandrerhjem på et sted som ifølge Tove Moe Dyrhaug blir usentralt sammenlignet med Tydal.

Kristent vandrerhjemTuren til Færøyene fremstår i utgangspunktet som en relativt enkel reise for Rosenborg. Laget flyr med charter – noe som riktignok er kostbart – en flytur av den nokså korte sorten. Men det har oppstått et annet problem.

Overnatting.

— Det er vanskelig å få tak i hotell her. Vi har leid et kristent vandrerhjem, for det nyttet ikke å få tak i hotellrom. Der bor vi på tolv dobbeltrom, så det er alltid utfordringer med de ulike destinasjonene, forteller Moe Dyrhaug.

Det høres ikke så glamorøst ut, men vandrerhjemmet er forholdsvis nytt.

— Spillerne er veldig flinke til å tilpasse seg, så det går veldig bra. Det ligger inni en skog utenfor Runavik, og jeg tror faktisk Tydal blir veldig sentralt sammenlignet, sier tydølen, som må bo et annet sted fordi det ikke var plass til alle på vandrerhjemmet.

Hjem i natt

Kvalikkampen mot Vikingur spilles klokken 19 lokal tid (2000 norsk tid), og rett etter kamp bærer det i bussen som skal ta dem til flyplassen. I natt flyr laget hjem til Trondheim, og lander etter planen på Værnes klokken 0140. Heller ikke det helt optimalt, men atter en konsekvens av mangelen på overnattingsplasser.

— Vi liker egentlig å reise hjem dagen etter kamp, slik at spillerne får en restitusjonsøkt før de reiser, sier Moe Dyrhaug.

Les også

  1. Brage gikk ut av 10. klasse i juni - trente med TIL i dag

  2. Slik er Helland «wing man» for kompisen

Les mer om

  1. Europa League