Fotball

Midtsjø: - Det blir den beste kampen jeg har spilt

Fredrik Midtsjø gleder seg til å møte Lazio på Stadio Olimpico.

Fredri Midtsjø får en nøkkelrolle i Roma når Rosenborg skal temme Lazios stjerner i Europaligaen.
  • Christian S. Stendal

VÆRNES: Onsdag formiddag reiste Rosenborg til Italia for å møte Lazio i tredje kamp av årets Europaliga.

— Ja, i Europa-sammenheng blir det kanskje den største kampen jeg har spilt. Nå har vi så å si sikret gullet og det er stort det og, men som enkeltkamp og når man ser på motspillerne, så er det den beste kampen å spille, sier Midtsjø, som gleder seg til å spille på ærverdige Stadio Olimpico:

— Jeg så landslaget spille der og det er en svær arena med gode fans, men jeg har hørt at det ikke kommer 74.000 for å si det sånn. Det blir artig uansett og jeg gleder meg kjempemye. Det blir en fin utfordring, sier han.

Les også

Her er fotballtoppenes opprykkshilsen til Brann

Går for seier

Både trener Kåre Ingebrigtsen og midtstopper Holmar Örn Eyjolfsson har uttalt at det absolutt er mulig å få med seg et godt resultat mot laget som ligger på sjetteplass i Serie A. Midtsjø er minst like offensiv før oppgaven som venter torsdag kveld.

— Jeg tror vi kan gå for seieren. Vi har sett video og de har svakheter, som alle lag. Det handler om å utnytte dem og vi må ha en god dag både offensivt og defensivt for å slå dem. Det blir spennende.

Føler en stor trygghet

Midtsjø var ikke med i startelleveren mot Bodø/Glimt søndag, men er sannsynligvis tilbake på midtbanen mot Lazio. Etter en litt treg start i sesongåpningen etter utlånet til Sandnes Ulf, har stjørdalingen tatt store steg og blitt en av nøkkelspillerne hos serielederen.

— Man vet ikke helt hvor man er i gruppa i begynnelsen. Det er første år jeg spiller fast og det har noe å si. Det tok noen kamper for å komme i gang og etter det har det blitt bedre og bedre. Jeg spiller med selvtillit og føler at jeg kan bidra uansett hvem vi møter. Det er godt å vite og det kommer en trygghet. Spiller du kamper og får tillit, så har det mye å si. Det får deg til å slappe av mer og fokusere på fotball, så det gjør det enkelt, sier han.

Les også

RBK-treneren om Solskjær: - Molde blir ikke så mye bedre

Skal fyre seg opp

Tryggheten hans har blant annet blitt vist gjennom at 22-åringen ikke akkurat skyr unna dueller eller være redd for å bruke munnen om han er misfornøyd. Selv om det nå venter store stjerner som Miroslav Klose, Stefano Mauri og Antonio Candreva, har han ingen planer om å opptre annerledes mot det italienske storlaget.

— Jeg kan fyre meg opp. Skal du vinne kamper er det viktig å være fysisk og mentalt på plass. Det har ikke noe å si hvem vi møter. Det er klart det er bedre spillere enn vi møter daglig, men fysisk skal det ikke være noe forskjell , sier trønderen.

Kampstart er 19.00 torsdag og du kan følge kampen direkte på adressa.no.

Les også

  1. Rekdal om Solskjærs comeback: - Kult

  2. Rosenborg dominerer kandidatene til Gullballen

Les mer om

  1. Europa League
  2. Fredrik Midtsjø
  3. SS Lazio
  4. Rosenborg BK