Fotball

Singh og Hussain tilbys nye Molde-kontrakter

Totalt ti spillere går ut av Molde-kontrakt etter denne sesongen.

Harmeet Singh (t.v.) og Etzaz Hussain er foreløpig de to Bosman-spillerne i Molde Fotballklubb som har fått tilbud om ny kontrakt etter årets sesong.
 • Trond Hustad
  Trond Hustad
  Rbnett

Rbnett: Molde Fotballklubb har et helt lag på utgående kontrakter. Harmeet Singh, Etzaz Hussain, Tommy Høiland, Daniel Berg Hestad, Joshua Gatt, Magne Simonsen og Andreas Hollingen er Bosman-spillere og kan fritt signere for andre klubber når overgangsvinduet åpner 22. juli.

I tillegg er leieavtalene med Ola Kamara, Fredrik Semb Berge og Mushaga Bakenga (august) utgått etter 2015-sesongen.

Les også

I natt sov Jøran 600 meter fra Lerkendal

Er i dialog

Både Singh og Hussain har tidligere uttalt at de vurderer å forlenge kontrakten med Molde, men begge skal også være åpne for eventuelle tilbud fra utlandet i sommer.

Direktør Tarje Nordstrand Jacobsen bekrefter at klubben er i dialog med to spillere.

– Vi har snakket med dem om tida videre. Situasjonen til de øvrige spillerne har vi ikke tatt stilling til ennå, sier han.

– Har du inntrykk av at Singh og Hussain vil avvente mulige tilbud fra andre og utfallet av Moldes kvalifisering til Europa?

– Jeg oppfatter at vi snakker godt sammen, og så er spillere og klubber alltid opptatt av litt ulike elementer i en forhandlingssituasjon. Vi prøver å finne en felles forståelse for veien videre. Vi snakker godt sammen, sier Nordstrand Jacobsen.

Molde har foreløpig ikke innledet diskusjon med Tommy Høiland. Spissen har flere ganger gitt uttrykk for at han trives i Molde og gjerne vil fortsette.

Vurderer flere

Han slår også fast at klubben vil vurdere å gi nye tilbud til andre spillere.

– Jeg vil absolutt ikke utelukke det, men dette er uavklart. Gatt og Simonsen er ikke tilbake etter skade. Hollingen er i utgangspunktet utleid til Start resten av sesongen, sier direktøren.

I tillegg fyller Daniel Berg Hestad 40 år i juli og har signalisert at han trolig legger opp.

– Det kan også bli aktuelt å forlenge med noen av de innleide spillerne. Helst ønsker vi permanente overganger, sier han.

– Kommer MFK til å hente nye spillere utenfra når overgangsvinduet åpner 22. juli? Det er mange offensive skader?

– Året rundt er vi på utkikk etter spillere som kan gjøre oss bedre. Vi mangler noen i angrep, men håper Mattias snart er tilbake. Vi får se, sier han.

Utenlandsk interesse

Det har vært brennhett rundt flere av Moldes profiler de siste sesongene. Både Ørjan Nyland (Everton) og Martin Linnes (Besiktas) kunne gått til utlandet ved flere anledninger.

– Er interessen rundt Moldes beste spillere fortsatt like stor som den har vært?

– Det er fortsatt interesse, men den var større i fjor sommer og etter sesongslutt. Det er naturlig. Suksess er ferskvare i fotball. Vi lever av det vi presterer i dag, ikke for ett år siden. Jo bedre laget presterer, desto større blir oppmerksomheten rundt enkeltspillere fra andre klubber. Og omvendt, sier Nordstrand Jacobsen.

– Kan dere selge spillere i sommer hvis dere ønsker det?

– Ja, det tror jeg vi kan gjøre. Men det er alltid tre parter som skal være enige og fornøyde, så det er ofte langt fra interesse til reelle forhandlinger, sier han.

Les også

 1. Selnæs: - Alle vet at Molde ikke er tidenes beste

 2. Molde-ledelsen avgjør Skulleruds skjebne

Eliteserien

SVUTMP
1Molde17123235152039
2Lillestrøm16113231141736
3Bodø/Glimt17104344192534
4Rosenborg1787231201131
5Viking178453023728
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Eliteserien
 2. Harmeet Singh
 3. Etzaz Hussain
 4. Molde FK