Fotball

- Det viktigste i dag var å få jobben gjort

Molde vant 3-0 over Kvik Halden og tok seg dermed enkelt videre til kvartfinalen i NM. Eirik Hestad (19) mener seieren skulle vært mye større.

  • Daniel Nerli Gussiås

MOLDE — KVIK HALDEN 3-0

— Vi vinner greit 3-0, men som de fleste sikkert er enig i, burde vi vunnet med mer. Vi skaper mange feite sjanser og burde definitivt satt dem i mål. Vi får håpe de sitter til lørdag, sier Eirik Hestad.

Les også

Molde enkelt videre i cupen

Ola Kamara og Tommy Høiland scoret for Molde, før et selvmål fastsatte sluttresultatet til 3-0 på Aker stadion.

Molde og Ola Kamara sendte Kvik Halden ut av cupen.

Molde møter serieleder Rosenborg på Lerkendal førstkommende lørdag, og om Molde-laget skal ha noe håp om seriegull, må det bli tre poeng i Trondheim.— Klart vi tenker på neste kamp, men i dag handlet det om å avansere i cupen, og det var det som var viktig. Vi er fornøyde med å nå være i kvartfinalen, og nå rettes alt fokus mot sesongens hittil viktigste kamp. Om vi skal henge med, må vi vinne på Lerkendal. Så enkelt er det.

- Fornøyd med hvordan det går

19-åringen var også godt fornøyd med å igjen gjennomføre 90 minutter på A-laget.

— Det er alltid gøy å få spilletid på førstelaget, og det føles godt å kunne bidra til at vi går videre i cupen. For min egen del er jeg er fornøyd med hvordan formutviklingen er for tiden, den peker definitivt oppover. Jeg har fortsatt en liten vei å gå før alt stemmer, men jeg er fornøyd med hvordan det går om dagen, og snart er jeg tilbake der jeg skal være, sier en tilfreds Eirik Hestad.

Hvilte spillere

Moldetrener Tor Ole Skullerud var også fornøyd med å avansere.

— Vi vant fortjent 3-0 og hadde full kontroll på kampen. Det handlet om å gå videre i dag. Den tidlige scoringen vår gjorde at vi fikk den roen vi trengte, og den kontrollen vi ville ha på kampen. Det ble som jeg håpet, og vi klarte å kontrollere kampen uten å bruke altfor mye krefter, sier Skullerud.

— Det var også fint å få brukt noen spillere som ikke alltid får så mange muligheter. I tillegg fikk vi hvilt et par spillere. Så alt i alt er jeg fornøyd med det vi leverer, sier Molde-treneren.

- De ble for gode for oss

Selv om Molde var skyhøye favoritter før dagens kamp, var Kvik Halden trener Glenn Ståhl skuffet over 0-3 tapet.

— Vi møter et veldig bra lag, så 3-0 er vel for så vidt greit. Skulle vi hatt en sjanse til å skape noen som helst spenning i kampen, måtte vi hatt et ekstremt disiplinert forsvar. Men vi får et mål tidlig i mot i første omgang, så går det ti minutter, så smeller det igjen. Det er klart at da blir det tungt. Laget vi møtte i dag er rett og slett for gode for oss, sier en skuffet Glenn Ståhl etter kampslutt.

Selv om han er skuffet rett etter kampslutt, er han strålende fornøyd med prestasjonen laget hans har gjort i cupen i år.

— Vi kommer absolutt ikke hit som turister. Vi går inn for å vinne kampen, uansett hvilken motstand vi møter. Derfor er jeg slett ikke fornøyd med å tape 3-0. Vi ville virkelig gå for en ny cupbombe. Men selvfølgelig visste vi at dette ville bli vanskelig for oss. Vi møter tross alt et av Norges beste lag. Når vi skal se tilbake på dette, vil vi nok se tilbake på det som et lite cupeventyr og være stolte, uttaler Glenn Ståhl.

Les også

Nyland frykter ikke straffeekspertene

Les mer om

  1. Fotball-NM
  2. Molde FK
  3. Kvik Halden FK
  4. Eirik Hestad