Fotball

Solbakkens skyllebøtte i pausen skjerpet FCK-spillerne

FC København har vunnet seks av sine sju siste kamper og står med tre seirer på rad etter 2-1 borte mot Sønderjyske søndag.

FC København vant 2-1 borte mot Sønderjyske søndag.

Hovedstadslaget hadde en dårlig periode i august, men siden 13. september er det bare blitt ett nederlag i superligaen for FCK. Det kom i 0-1-tapet borte mot rivalen Brøndby.

FCK var foran runden tre poeng bak Midtjylland, men den regjerende mesteren snublet borte mot Brøndby søndag. Johan Elmander sikret 2-1 et kvarter før slutt. Dermed er København på førsteplass på flere scorede mål.

Mot Sønderjyske så det ut til å bli en målløs første omgang, men det endte med at Solbakkens lag fikk en smell rett før pause. Peter Ankersen mistet ballen til Baldur Sigurdsson og rev ned islendingen i 16-meteren. Dommeren dømte straffe, og Johan Absalonsen satte inn 1-0. Innsatsen de første 45 minuttene var den norske treneren svært lite fornøyd med.

– Vi fikk en skikkelig skyllebøtte i pausen. Det bidro til at vi fikk snudd det. Ståle var litt etter oss. Han sa vi ikke utnyttet sjansene våre godt nok. I annen omgang kunne man se at vi ville mer enn Sønderjyske, sa Ankersen.

I annen omgang fikset spissduoen Federico Santander og Andreas Cornelius seier mot ligatreeren. Santander headet inn utligningen etter 55 minutter, mens Cornelius møtte et innlegg og ble matchvinner i det 68. minutt.

– Bortsett fra en litt sløv start, spilte vi en riktig god bortekamp. Det var en fornøyelse å se på, sa Solbakken. (©NTB)

Les mer om

  1. Internasjonal fotball
  2. Ståle Solbakken
  3. FC København