Stefan Johansen før Molde-møtet: - Celtic skal være best

Men Molde har overrasket Stefan Johansen i Europa League.

SIKKER PÅ SEIER: Stefan Johansen mener Celtic bør vinne borte mot Molde. – Celtic skal være et bedre lag enn Molde, og den skotske ligaen er i mine øyne et hakk opp fra eliteserien, sier han.

Stefan Johansen (24) har mange kompiser på Molde, men Celtic-krigeren viser ingen nåde når han går ut på Aker stadion torsdag.

– Vi bryr oss ikke om det er Fenerbahçe eller Molde vi møter. Vi skal gå ut og vinne kampen, sier en offensiv Johansen til Romsdals Budstikke.

Les også

Publikum sviktet Molde: 4000 valgte å bli hjemme

Etter å ha møtt Ajax borte og Fenerbahçe hjemme, står ambisiøse Celtic med to poeng i gruppespillet i Europa League. Etter torsdagens oppgjør på Aker stadion forventer Stefan Johansen at de har fem, men han tror ikke det blir noen enkel oppgave. Heller tvert imot.

– Molde har gjort det bra. Overraskende bra, spør du meg. Det de gjorde borte mot Fenerbahçe var sterkt, og selv om de slet hjemme mot Ajax, var det godt gjort å få med seg ett poeng, sier han.

Håpet lever

Mens Molde har hatt marginene med seg, mener 24-åringen at Celtic har vært både uheldige og udykige.

– Vi har ledet begge våre kamper, men mot Ajax rotet vi vekk seieren med et rødt kort og en sen dødballscoring. Mot Fenerbahçe var det grove personlige feil som ødela. Vi skulle helst hatt seks poeng, men vi har fortsatt alle muligheter til å gå videre.

I en klubb som Celtic, hvor supporterne tar seriegull for gitt, er målestokken for en god sesong hvorvidt man når gruppespillet i Champions League eller ikke. I år, som i fjor, glapp det for Celtic.

– Det er ikke tvil om at både spillere og fans vil se klubben i Champions League, og da vi røk ut så tok vi det veldig tungt. Sånn er det bare.

Les også

Deila: - Johansen er en vinner

Europa League betyr imidlertid at vi får europeisk matching, og når man ser hvilke lag vi møter, så kunne det jo like gjerne vært en gruppe i Champions League, sier han.

– Høyere nivå

To år på rad har Stefan Johansen og Ronny Deila røket ut av Champions League på playoff-stadiet. Etter å ha sett Malmö feie dem av banen på Swedbank i august, er det betimelig å stille spørsmålet:

– Er det nevneverdig nivåforskjell på norsk og skotsk fotball?

– Det er en grunn til at jeg dro fra Norge til Skottland. Celtic skal være et bedre lag enn Molde, og den skotske ligaen er i mine øyne et hakk opp fra eliteserien. Samtidig ser jeg at lag som Molde, Rosenborg, Vålerenga og Godset sikkert kunne gjort det bra i den skotske ligaen, sier han.

Ukjent motstander

Celtic-spillerne visste lite om Molde da klubbnavnet ble fisket ut av bollen i Europa League-trekningen, men Johansen har forsøkt å kaste litt lys over hva som venter dem. Han mener Molde har en rekke kvalitetsspillere i stallen, og at de har ferdigheter i laget til å prestere mot gode europeiske motstandere.

– Det blir steintøft for oss å dra til Molde og vinne. For meg blir det også ekstra stas å møte flere gode kompiser. Vegard (Forren) og Martin (Linnes) kjenner jeg godt fra landslaget, og i tillegg er jeg god venn med Harmeet (Singh), Fredrik (Gulbrandsen) og de guttene der. Det blir spesielt, sier han.

– Hvilken Molde-spiller ville du hatt i Celtic?

– Akkurat nå hadde jeg valgt Vegard eller Martin. De gjør det bra på landslaget og har vist at de har et internasjonalt snitt, sier Stefan Johansen.