Fotball

TV 2-Davy hudfletter Sokolowski etter Brann-utspill

— Stabæk-treneren bør gi ham en frihelg og kanskje be ham finne seg en ny klubb, sier Davy Wathne.

Davy Wathne (innfelt) går hardt ut mot Stabæk-profil Tomasz Sokolowski.
 • Fredrik Saltbones
 • Tomasz Sokolowski har nå beklaget uttalelsen. Les saken her.

I dagens VG gir tidligere Brann-spiller og nåværende Stabæk-spiller, Tomasz Sokolowski (29), uttrykk for at han ikke vet om han vil redde Brann.

I siste serierunde reiser nemlig Stabæk til Sogndal. Vinner Sokolowski & Co den kampen, betyr det at Sogndal rykker ned og at Brann havner på kvalifiseringsplass. Men akkurat det er ikke Stabæk-spilleren sikker på at han ønsker.

Mener det bryter med fair play

— Jeg kan plutselig stå på blank goal, dempe ballen og vurdere om jeg skal trille den over streken eller ikke, sier han til avisen.

Les også

 1. Sokolowski vet ikke om han vil hjelpe Brann

 2. Sokolowski kan bli vraket etter Brann-uttalelser

Den uttalelsen har vekt reaksjoner.

– At det er mulig? Jeg synes det er helt utrolig.

Slik reagerer Davy Wathne. TV 2-profilen mener Stabæk-spilleren bryter med fotballens fair play.

Davy: — Han er spesiell

– Han bryter en sunn norsk tradisjon. Det burde vært enkelt for ham å si at han skal gi alt for å vinne mot Sogndal. Men han er jo spesiell. Han har et spesielt ettermæle i Stavanger. Og nå får han det samme i Bergen.

— Han sier at han ikke holder hevd ved det grunnleggende i fair play – det at man alltid gir alt for sitt lag, sier Wathne til Aftenposten.

Generalsekretær i Norges fotballforbund, Kjetil Siem.

Generalsekretær i Norges fotballforbund, Kjetil Siem, mener Sokolowski snakket med glimt i øyet.— Jeg tror det er sagt i en blanding av fleip og halvskjult bitterhet i måten han forlot Bergen på. Det er ikke uvanlig at man ikke ønsker gamleklubben gull og grønne skoger. Jeg ser han legger på noen fleipete kommentarer til det. Så i den situasjonen han sa det – rett etter kamp – synes jeg ikke vi skal gjøre det til noe større enn det er, sier Siem og legger til:

Mener det ikke er fleip

— Men ender han med å stå der og ikke score, har han et større problem nå som han har sagt det han har sagt. Da tror jeg ikke det er mange klubber som vil ha ham. Man er hentet til en klubb for å gjøre en jobb, sier NFF-toppen.

Wathne reagerer på at Siem mener uttalelsen er fleip.

— Det er jo nettopp problemet! Det er ikke sagt som fleip. Det er vanskelig for ham å svare på spørsmålene – for han har ”mixed feelings”. For meg er det gromsete. ”Handshake for peace” og fair play er kanskje noe de bare snakker med Sepp Blatter og de høye herrer om. Kanskje det bare er fair play i festtalene. Det Sokolowski antyder, er at han ikke vil gjøre jobben sin, sier TV 2-journalisten bestemt.

- Bør NFF gjøre noe?

— Jeg synes Bob Bradley (Stabæk-trener, journ.anm) bør gi ham en frihelg og kanskje be ham finne seg en ny klubb. Det må gi treneren et dilemma, sier Davy.

Sportslig leder i Stabæk, Inge André Olsen.

Stabæk refser egen spillerSportslig leder i Stabæk, Inge André Olsen, sier til Aftenposten at de nå vurderer om Sokolowski er skikket til å spille kampen mot Sogndal. Han reagerte kraftig da han så uttalelsene fra sin egen spiller.

— Jeg leste saken med undring og synes det var tåpelige greier å uttale. Han får stå for det, men jeg kan uttale meg på vegne av Stabæk: Vi går på banen for å vinne alle kamper. Vi spiller om en viktig plassering. En spiller som uttaler dette og ikke er klar, kommer ikke til å spille mot Sogndal, sier Inge André Olsen til Aftenposten.

— Jeg tror ikke Tomasz har tenkt gjennom det han har sagt. Men det er ikke noe vi ønsker at våre spillere skal si. Men de siste års hendelser – med kampfiksing og så videre - fremstår det snodig. Det blir bare tåpelig og dumt. Det er ikke noe klubben står for.

- Kommer Sokolowski til å spille mot Sogndal?

— Vi skal definitivt ta en prat med ham. Og står han for det han sier, så må vi ta en vurdering. Vi kommer ikke til å bruke en spiller som ikke er skikket til å spille, sier Olsen.

Vi har forsøkt å komme i kontakt med Tomasz Sokolowski, uten å lykkes.

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt22145346202647
2Molde22135454262844
3Kristiansund2212372925439
4Rosenborg22115645291638
5Viking2211564240238
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Eliteserien
 2. Sogndal
 3. Stabæk Fotball
 4. SK Brann