Cardiff selger Dæhli til Tyskland

Landslagsprofilen Mats Møller Dæhli prøver lykken i Bundesliga.

TIL TYSKLAND: Mats Møller Dæhli sier han gleder seg til å spille for det tyske bunnlaget Freiburg.
  • Nicholas Bergh

Mats Møller Dæhli imponerte tidvis for Cardiff i Premier League forrige sesong. Men etter at Ole Gunnar Solskjær fikk sparken, og Russel Slade tok over Cardiff, har Dæhli slitt med å så nok spilletid.

Nå selger Cardiff Dæhli til Bundesliga-klubben Freiburg. Det bekrefter den tyske klubben på sine offisielle hjemmesider.

Se intervju med Dæhli under (intervjuet er gjort av Freiburgs klubb-tv)

Overgangssummen skal være på litt over to millioner pund (rundt 20 millioner kroner).— Jeg kan ikke vente med å begynne å trene med klubben i januar, sier Dæhli, som skal feire jul hjemme i Norge.

Den norske landslagsspilleren sier han valgte Bundesligaklubben fordi det gir ham best mulighet til å utvikle seg videre.

— Det er derfor jeg er kommet til Freiburg. Dette er en god klubb som utvikler unge spillere. Bundesliga er en stor utfordring. Det vil bli tøft, men jeg gleder meg, sier han.

– Bundesliga er en stor utfordring jeg ser frem til. Takk til alle Cardiff-fans for støtten. Jeg ønsker alle i Cardiff City lykke til resten av sesongen og i fremtiden, skriver Dæhli på Instagram.

Forbannede fans

Dæhli var til stede da Freiburg spilte 2-2 mot Hannover søndag.

– Fansen og stemningen var glimrende. Jeg har allerede snakket med noen av mine nye kolleger, sier han.

19-åringen var svært populær blant store deler av fansen til Cardiff, og i sosiale medier får ledelsen i klubben gjennomgå, både for at de har solgt Dæhli og for at prisen er for lav.

Dæhli spilte for Manchester United og Molde før han gikk til Cardiff.

– Teknisk begavet

Dæhli var én av tre norske spillere Solskjær hentet til Cardiff i januar. Magnus Wolff Eikrem ble fristilt av klubben fredag, og alt tyder på at også Jo Inge Berget har spilt sin siste kamp for mesterskapsklubben.

Freiburgs sportssjef, Jochen Saier, er henrykt over at Dæhli har valgt å komme til den tyske klubben.

– Han er en spiller vi har fulgt i noen år. Derfor er vi veldig glade for at han bestemt seg for å komme hit. Vi har fått en teknisk begavet, smidig og offensiv spiller som vil bedre angrepet vårt. Selv om han bare er 19 år gammel, har han erfaring fra det norske landslaget og Premier League, sier Saier.

Freiburg ligger helt sist i Bundesliga.

Vegard Eggen Hedenstad tilhører også klubben, men er på lån i nivå to-klubben Eintracht Braunschweig denne sesongen.