Fotball

Jarstein: - Keeperplassen skal være min

Rune Almenning Jarstein mener han bør være bankers i landslagsburet.

  • NTB
  • Ragnhild Harbo (video)

NORGE — RUSSLAND 1-1

ULLEVAAL (Aftenposten.no): Redningen som fikk oss til å dra frem sammenligningen med den legendariske redningen til Englands keeper i 1970, kom etter 20 minutter i første omgang. I 1970 var det Pelé som headet fra kort hold. En ball som alle så i mål. Unntatt Gordon Banks i Englands mål.

Lørdag ettermiddag på Ullevaal var det russiske Denis Glushakov som sto for headingen fra kort hold. Rune Almenning Jarstein var i Gordon Banks-rollen.

— Kanskje ikke helt i Banks-klasse, men en god redning, mente Norges keeper som var tilbake i målet etter å ha måtte vike plass for Ørjan Håskjold Nyland i to kamper.

- Keeperplassen skal være min

På tross av lite spilletid mener han at han burde være en soleklar éner i Norges mål.

_SD32771 copy.jpg

— Du blir ikke dårligere keeper av å trene med bundesligaspillere hver dag. Jeg har spilt fem treningskamper og én bundesligakamp i vår. Jeg var sugen på å vise meg fram, og det følte jeg at jeg gjorde. Jeg mener den (keeperplassen) skal være min. Og det skal jeg gjøre alt for at den er, sa Jarstein til NTB.Han har fått lite spilletid etter overgangen til tyske Hertha, men var langt ifra rusten mot russerne.

Spesielt enhåndsredningen midtveis i førsteomgangen imponerte.

- Opp til meg

— Det var litt instinkt. Jeg traff bra med satsen og fikk en finger på den. Jeg har ikke sett reprisen, men den føltes veldig bra, sa Jarstein etter «TV-redningen».

Han har ikke gitt opp ambisjonene om fast spill for Hertha.

— Det blir fortsatt Hertha. Når jeg kommer ned står Thomas Kraft og jeg like mange treningskamper. Jeg har fått beskjed om at det er opp til meg om jeg vil ha den plassen. Jeg må bevise og være god. Jeg skal stå på hver dag, lovet den tidligere Viking-målvakten.

— Da er det veldig kjekt med slike opplevelser, la Norges bestemann til. (©NTB)

Les mer om

  1. Herrelandslaget fotball