Fotball

Carragher om Gerrard-utvisningen: - Et øyeblikks galskap

Steven Gerrard ble utvist etter 39 sekunder.

UTVIST: Steven Gerrard vises det røde kortet av Martin Atkinson - etter bare 39 sekunder på banen.
 • Sindre Trygsland
Steven Gerrard ble byttet inn ved pause.
Midtbanespilleren gikk umiddelbart inn i en tøff takling med Juan Mata.
Like etter stemplet han Ander Herrera.
Gerrard må forlate banen.
Gerrard passerer manager Brendan Rodgers, vel vitende om at han har gjort det svært vanskelig for Liverpool.

Liverpool — Manchester United 1-2

Etter å ha slitt tungt før pause mot erkerival Manchester United ble Steven Gerrard byttet inn for å gi Liverpool et løft i andreomgang. Men etter mindre enn ett minutt på banen ble veteranen beordret i garderoben etter en stygg episode med Uniteds Ander Herrera.

Etter 25 sekunder på banen gikk kapteinen knallhardt inn i en takling med spanjolen, før han åtte sekunder senere tilsynelatende stemplet Herrera. Dermed så ikke dommer Martin Atkinson noen annen utvei enn å sende Gerrard i dusjen etter bare 39 sekunder på banen.

I Sky Sports-studio etter kampen satt Gerrards tidligere lagkamerat Jamie Carragher. Han ble bedt om å forklare Gerrards handling.

— Det var et øyeblikks galskap, sier Carragher.

Gerrard: - Jeg tar det fulle ansvaret

Den tidligere Liverpool-stopperen tror Gerrard var frustrert over at han ikke fikk starte kampen.

— Han har alltid vært lagets viktigste spiller. Dette er første gang han ikke har vært fast på laget. Jeg tror han så på fra benken i første omgang, på spillerne som ikke presterte i hans posisjon, og tenkte: Hvorfor spiller jeg ikke?.

— Gerrard er en følelsesladet spiller, legger Carragher til.

Etter kampen la Gerrard seg flat.

— Jeg har skuffet mine lagkamerater og supporterne. Jeg tar det fulle ansvaret, sier Gerrard til Sky Sports.

— Jeg vet ikke hva som forårsaket det. Trolig var det bare en reaksjon på taklingen i forkant. Jeg bør ikke si mer om det, egentlig, jeg er bare kommet her for å beklage til resten av laget og supporterne, sier han videre.

Kunstscoring av Mata

United var dominerende før pause, og med én spiller mer på banen fikk Brendan Rodgers' menn en mye tøffere oppgave. Et snaut kvarter etter pause så alt ut til å være avgjort Juan Mata doblet Uniteds ledelse med et kunststykke av en scoring.

2-0: Juan Mata satte inn 2-0 på akrobatisk vis.

Ángel di María, som ble byttet inn ved pause, fant spanjolen med en utsøkt chip. Mata ville ikke være noe dårligere, og sendte ballen i hjørnet på akrobatisk vis.Alt så ut til å være over for Liverpool, men med drøyt 20 minutter igjen å spille tente Daniel Sturridge håpet. Engelskmannen ble spilt gjennom av Philipe Coutinho og satte ballen i nettet bak David De Gea.

Med én spiller mindre på banen kastet vertene seg frem i banen for å sikre utligning, men selv om de til tider klarte å beholde ballen på Uniteds banehalvdel, klarte ikke laget å spille seg til de helt store målsjansene.

På overtid fikk Manchester Unitedi stedet muligheten til å punktere oppgjøret. Wayne Rooney har ikke scoret på Anfield siden januar 2005, og spissens måltørke på erkerivalens hjemmebane fortsetter. Fra straffemerket klarte han ikke å overliste Simon Mignolet tre minutter inn i tilleggstiden.

Med søndagens seier er luken fra Manchester United på fjerdeplass til Liverpool på fem poeng. Nederlaget var Liverpools første tap i Premier League siden de tapte mot nettopp Manchester United i desember.

Louis van Gaal og hans menn er nå to poeng bak byrival City på andreplass når det gjenstår åtte serierunder. For Liverpool ser det langt tøffere ut. Laget er fem poeng bak plassen som gir Champions League-fotball neste sesong. I neste runde reiser rødtrøyene til Emirates for å møte formsterke Arsenal.

Spansk samarbeid

Forventningene var store før søndagens møte mellom to av engelsk fotballs storheter. Forskjellen på lagene var to poeng i favør United før oppgjøret i det som mange anså som en nøkkelduell i kampen om topp fire og europacupspill neste sesong.

Det var gjestene fra Manchester som kom best i gang. De hvitkledde dominerte banespillet i åpningsminuttene. Da de etter et snaut kvarter tok ledelsen var det en spansk duo som var i hovedrollene.

Ander Herrera spilte landsmann Juan Mata gjennom bak en sovende Alberto Moreno. Alene med Liverpool-målvakt Simon Mignolet gjorde Mata ingen feil, og dermed hadde gjestene fått en drømmeåpning på Anfield.

Liverpool-dobbel på første forsøk

Et rystet Liverpool slet tungt med å rive til seg initiativet i kampen. Først etter en drøy halvtime spilte laget seg til sin første store målsjanse. Jordan Henderson fant Daniel Sturridge på hjørnet av 16-meteren. England-spissen trillet ballen videre til Adam Lallana som fra glimrende posisjon skøyt like utenfor.

Duellen mellom Liverpool og Manchester United er én av de største rivaliseringene i fotballen. Louis van Gaal har vært under hardt press til tider denne sesongen, men statistikken hans mot erkerivalen får trolig supporterne til å smile. I motsetning til forgjenger David Moyes har nederlenderen et godt tak på hovedrivalen.

Mens Moyes gikk tapende ut av begge ligaduellene med laget fra Merseyside, kan van Gaal vise til seire både på Old Trafford og Anfield.

Les også

 1. Ekspertene: «El Clásico» knuser Liverpool - United

 2. Pelé: - Messi er bedre enn Ronaldo

 3. Derfor er Carrick kanskje Uniteds viktigste spiller

Premier League

SVUTMP
1Manchester City22182254134156
2Liverpool21136255183745
3Chelsea23128346182844
4West Ham United22114741301137
5Tottenham Hotspur1911352622436
 • Champions League
 • Europaliga
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Engelsk fotball
 2. Steven Gerrard
 3. Premier League
 4. Liverpool FC
 5. Manchester United