Fotball

Spansk avis: Kun to spillere var bedre enn Ødegaard

Se hvordan Madrid-mediene vurderer nordmannens innsats i debuten.

  • Fredrik Saltbones
  • Nicholas Bergh
    Journalist

OSLO/MADRID (Aftenposten): Lørdag fikk Martin Ødegaard endelig sin debut for Real Madrids førstelag. Dermed kan han søndag for første gang lese børsvurderinger om seg selv i spanske sportsaviser.

Marca gir 16-åringen vurderingen «aprobado» — «godkjent».

— Nordmannen debuterte for førstelaget 16 år og 157 dager gammel. Han hadde nervene under kontroll og viste vilje. Det virket ikke som at denne scenen påvirket ham spesielt mye, skriver avisen i vurdering.

Som gjennomsnittskarakter får Ødegaard 6,5 av 10 av Marca. Kun tremålsscorer Cristiano Ronaldo og midtstopper Pepe får bedre karakter.

Les også

Jonas Gahr Støre: - Ødegaard danker lett ut Grand Prix

«Virket usikker»

I Marca-konkurrenten AS får Ødegaard én prikk, og det meste man kan få er tre prikker. Det vil si at avisen mener Ødegaard leverte på det jevne.

Her er Martin Ødegaards børsvurdering i AS.

I en artikkel om debuten skriver AS at Ødegaard «virket usikker». «Men litt etter ltt beveget han seg rundt på banen for å få ballkontakt og han viste detaljer med kvalitet», skriver avisen videre.AS poengterer også at Ødegaard traff på 17 av 17 pasninger i debuten. To Ødegaard-involveringer blir trukket frem av AS som spesielt positive.

Les også

Tjærnås: Gratulerer, Martin! Du viste at du duger.

Først etter 72 minutter, da han gjorde en «fin involvering» innenfor sekstenmeteren som endte med en pasning til Javier «Chicharito» Hernández, som var hårfint i offside.

Fem minutter senere hadde Ødegaard en fin pasning til Jesé, som ikke klarte å utnytte målsjansen.

Stort sett bruker spanske medier lite plass på Martin Ødegaards debut. Det som får mest oppmerksomhet er Cristiano Ronaldos støtte til trener Carlo Ancelotti, som angivelig vil få beskjed om at han ikke får fortsette i klubben.

Flere fotballeksperter støtter AS og Marcas postive omtale av Ødegaard.

Fikk ros av ekspertene

José Luis Sánchez, som følger Real Madrid tett for TV-kanalen LaSexta, mener Ødegaard gjorde et godt inntrykk.

– Han var tydelig nervøs de første ti minuttene, men så begynte han å spille med mer selvtillit og da fikk han vist frem personligheten sin. Han ønsker ballen hele tiden og ønsker å hjelpe til. En god kamp, sa Sánchez til Aftenposten lørdag kveld.

Fotballekspert i CMore og 100% Sport, Lars Tjærnås, ga også uttrykk for at Ødegaard leverte til godkjent.

— Martin leker fotball, tilsynelatende totalt fritatt for andres forventninger og kravet om å gli inn i en rolle som ikke passer. Så også i kveld, skrev Tjærnås i sin kommentar «Gratulerer, Martin! Du viste at du duger».

Les også

  1. Sjekk Ronaldos stikk til Real Madrid-ledelsen

Les mer om

  1. Spansk fotball
  2. Martin Ødegaard